effekter av testosteron

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-13
Testosteron är en term som påminner om "macho" ser av en manlig-den skrymmande musklerna, väldefinierade kroppsbyggnad, stark käke och ökade sex appeal. Alla dessa är förknippade med detta hormon. Även akne som skott i ansiktet på en ung pojke säger att han är in manlighet och är också en effekt av detta hormon. Så vad exakt är detta hormon och vad gör det? Och vilka är effekterna av ökat intag av testosteron eller testosteron missbruk

Vad är testosteron?

Testosteron är ett sekret i fortplantningsorganen av män och kvinnor. Det är en anabol steroid. Anabola är ett ord som betyder "att bygga upp. " Testosteron ökar protein bildas i cellerna och orsakar ackumulering av vävnad, särskilt inom muskler. Detta är en av anledningarna till att testestorone och relaterade ämnen används som prestationshöjande droger inom idrotten. De orsakar också utvecklingen av manliga egenskaper.

Proteinsyntes och testosteron

Som nämnts ovan, testosteron orsakar proteinsyntes. Det ökar också aptiten, bildningen av röda blodkroppar och ombyggnad av ben. Muskler i vuxna kan inte öka i antal, men de har en enorm potential att öka i storlek. Testosteron kan orsaka en ökning i storlek på muskelceller leder till en ökning i styrka, och de kan öka uthållighet. Proteinsyntesen ökar och reparation förmåga ökar också.

Man Mognad och testosteron

Testosteron är viktig för normal utveckling av manliga egenskaper under fostrets tillväxt i livmodern. När puberteten börjar, testosteron blir mycket viktigt. Den långvariga höga nivåer för ett antal år orsakar de karakteristiska effekter hos män. Dessa inkluderar djupare röst, utvidgning klitoris, ansiktshår, ökad muskelstyrka och massa, ombyggnad av ansiktsben, breddning av axlar, och andra förändringar. Hos kvinnor dessa effekter kan uppstå efter höga doser av testosteron under längre tid.

Effekter av testosteronbehandling

Den primära användningen av testosteron är för primär hypogonadism hos män. Detta villkor leder till minskad funktion av de manliga könsorganen på grund av liten eller ingen testosteron utsöndring i den manliga. Terapin tillåter män att ha tillräckligt av hormonet för att fungera normalt.

Testosteron Missbruk dess effekter

De nivåer av testosteron som används för prestandaförbättring (i manliga och kvinnliga idrottare) är mycket högre än den som används för hypogonadism . Denna höga doser av läkemedlet har en hel del negativa biverkningar associerade med den. De kan öka risken för hjärtsjukdomar, orsakar skallighet (även hos kvinnor), leda till utveckling av bröstvävnad hos män, minska sexuell funktion och orsaka tillfälliga infertilitet hos män. Denna höga nivå av testosteron från externa källor kan orsaka minskad sekretion av testosteron från testiklarna som leder till en minskning av storleken på testiklarna. När misshandlade under unga år, kan den orsaka dvärgväxt av tillväxten. Aggression, våld, mani och självmord har visat att följa missbruk av anabola steroider, men på lång sikt avgörande undersökningar saknas. Testosteron och anabola steroider är vanligen administreras via injektion i musklerna.

Previous:nothing Next:vad är triamcinolon grädde?

Relaterade artiklar


 • vad är triamcinolon grädde?
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • menstruella kramp lättnad
 • myter om gul karamellfärg
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • hur man hittar sätt att sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com