hur läka ischias

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-12
Ischiasnerven består av fem nervrötter som reser från ryggmärgen ner till skinkorna och höfterna och utvidga ner till baksidan av benen. Ischias är ett paraplybegrepp som används för att beskriva en grupp av symtom som tyder på det finns kompression eller irritation av en eller flera av de höftnerver. Vanliga symptom på ischias omfatta intensiv skytte smärta som går från din ryggrad till benet som kan pågå i flera veckor till månader innan det avtar. Andra symtom är svaghet, stickningar, domningar och svårigheter att gå. Symptomen kan vara lindriga eller de kan vara försvagande. Här är några tips som kan hjälpa läka ischias

Du behöver:. . .
Istillbehör Uppvärmning padPaper cupAnti-inflammatorisk medicin


1
Rest. Prova att ligga på en hård yta som golvet eller ett företag säng. Undvik att vistas inaktiv längre än några dagar eftersom din rygg muskler kan bli stela och svaga, som bara kommer att förvärra dina symtom
2.
Prova omslag is eller ett paket med frysta grönsaker i ett ren handduk för att minska inflammation och lindra obehag. Applicera denna kalla pack till det smärtande området i minst 15 till 20 minuter flera gånger om dagen. Kall behandling kan minska skarp smärta genom bedövande ont vävnaden i ischiasnerven. Ice behandlingar är mest effektiva under den första veckan.
3.
Be en vän eller en älskad att ge dig en massage is för att bedöva det smärtande området. Frys vatten i en kopp. Exponera isen genom att skära den övre halvan av papperet koppen. Flytta isen koppen i en cirkulär rörelse över anbudet området. En is massage bör inte ta längre än tre till fem minuter för att förhindra köldskador. Upprepa behandlingen två till tre gånger om dagen.
4.
Använd en värmedyna Efter 48 timmar på nedre delen av ryggen, eftersom detta är ofta det område som har den komprimerade höftnerver. En värmedyna som är inställd på låg kan användas för 15 till 20 minuter flera gånger om dagen. Värme kommer att öka tillgången av blod och näring till irriterad vävnad, vilket kommer att främja läkning.
5.
Växla mellan is och värm tills du upplever smärtlindring.
6.
Ta regelbundna doser av anti-inflammatorisk medicin som ibuprofen, acetylsalicylsyra och Naproxen tills symtom på ischias avta. Din läkare kan också ordinera en COX-2 hämmare som Celebra.
7.
Använda orala steroider för att minska inflammationen. Observera att orala steroider kan minska inflammationen snabbt men de har varit kopplade till osteoporos, grå starr och kardiovaskulära problem. Diskutera med din läkare för-och nackdelar av att ta steroider.
8.
Använd epidural steroid injektioner om du har olidlig ischias smärta som inte svarar på andra behandlingar. Steroider injiceras i direkt område som orsakar smärta för att minska inflammation.
9.
Gör en mild hamstring stretch för att lindra trycket på korsryggen. Ligg ner platt på rygg på golvet. Håll en av dina ben platt på golvet och lyft ett ben. Använd din hand att förstå din hamstring muskel. Behåll denna sträcka i 30 sekunder. Upprepa samma sträcka på det andra benet. Upprepa denna sträcka två till fem gånger om dagen.
10.
Gör en tillbaka stretch för att stabilisera och stärka din ryggrad. Ligg på mage och något lyft överkroppen med hjälp av underarmarna. Ligg en gång till. Upprepa denna sträcka två till fem gånger om dagen.
11.
Vill liten inverkan motion såsom promenader för att hålla korsryggen muskler friska och flexibla. Börja långsamt och öka avståndet som du går när du börjar må bättre. Ett annat skonsamt övning som lindrar ischias är vattengympa, eftersom det stärker musklerna utan förvärrade symtom.

Tips och varningar


 • Ha tålamod. De flesta patienter har symtom på ischias försvinner inom ett par dagar till tre månader. Fråga alltid din läkare eller sjukgymnast innan du börjar göra övningar för ischias.


 • Previous:nothing Next:långsiktiga biverkningar av Nexium

  Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka
 • carb räkna för barn med diabetes
 • magövningar för kvinnor
 • hur man ger en graviditet massage
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • om träning under graviditeten
 • Hur man använder en tonometern
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com