hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-27
Att vara frisk är ett mål vi alla bör eftersträva. Det finns förmodligen massor av sätt du kan förbättra din hälsa och leva ett mer hälsosamt livsstil. Här är några exempel

Du behöver:.
Tidtagarur eller andra TIDMÄTARE


1
få tillräckligt med sömn varje natt. . . De flesta av oss behöver minst 8 timmars sömn för att känna sig normala. Vissa av oss behöver mer. Det sägs, att du behöver mindre sömn som du ålder, men det är en personlig sak, så du måste bestämma hur mycket sömn är det bästa för dig. Du ska känna utvilad om du sover bra.
2.
äta ordentligt. Detta betyder olika saker för olika människor. Du måste ha en lämplig diet för att förse dig med den mat som ger dig alla de näringsämnen du behöver. Din mat nivåer bör vara sådan att man kan upprätthålla en rimlig vikt. De olika livsmedel du äter är viktigt så du får en välbalanserad kost, som förser större delen av dina vitaminer och mineraler. Ja, betyder det mer frukt och grönsaker och mindre kött för de flesta av oss.
3.
Drick mycket vatten. Din kropp består av en stor mängd vatten så du måste hålla dessa nivåer rätt. Vatten gör så mycket för dig. Det naturligtvis, håller du inte blir uttorkad. Många av oss blir uttorkad lätt när vi inte dricker tillräckligt. Det gör underverk för din hud. Det frigör kroppen från orenheter. Matsmältningssystemet fungerar bättre om du dricker mycket vatten så du inte blir trög. Det bidrar till att upprätthålla en lämplig kroppstemperatur. Drick minst 8 glas vatten om dagen.
4.
Träning! Flytta! Gör något-vad är bättre än ingenting. Titta på TV är inte tillräcklig motion. Du måste delta i någon typ av motion dagligen. Minst 30 minuter, tre gånger i veckan rekommenderas. De som gör mer verkar vara friskare.
5.
Minska ditt intag av alkohol. Det sägs lite vin, särskilt rött vin är mycket bra för dig med måtta. Inte mer än jag glas dagligen.
6.
Om du röker, sluta. Rökning kan göra så mycket skada på din allmänna hälsa att det är dumt att ens överväga att försöka uppnå en god hälsa utan att stanna. De faror långt större än de njutningar.
7.
Minska ditt intag av socker, salt, hög fett och stekt mat. Bara dessa steg ensam hjälper dig att upprätthålla en bättre hygienisk standard. Lära sig läsa etiketter. Om du inte förstår vad som ingrediens är att du nog inte bör lägga det i kroppen.
8.
Undvika så mycket stress som möjligt. Det är en mycket stor prestation. Eftersom det är nästan omöjligt att undvika stress, lära sig att begränsa det och hantera det. Öva någon form av meditation, andningsövningar, eller avstressande aktivitet. Motion är också en stor stress remover. Stress är en mördare och många sjukdomar och tillstånd förvärras när stress kommer in i bilden.
9.
Öva på att vara lycklig. Skratta så mycket som möjligt. Omge dig, när du har valet, med trevliga människor. Håll inte på relationer som skadar eller pressa dig.
10.
Har ett husdjur. Husdjur sägs sänka blodtrycket. De ger sällskap när ensamma. Bara strök ett husdjur eller titta på det tillför en trevlig dimension till livet och gör att du mår bättre.

Tips och varningar


 • Gör små förändringar, en i taget. Inte attemtpt att ändra allt på en gång.
 • Se upp för eventuella symtom som tyder på din hälsa är inte vad den borde vara och se din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man känner igen symtomen på koloxidförgiftning

  Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • Så för att lindra symtomen period
 • hur man lever med en rökare
 • kegal övningar för män
 • Hur sluta röka med patch
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
 • naturlig hemorrhoid behandling
 • kost & motion under graviditeten
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • naturlig kost för barn med ADHD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com