hur man använder antiseptika

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-14
Inte alla antiseptiska medel kan döda bakterier, men de gör långsam deras tillväxt. Även om de har liknande bakteriedödande egenskaper, är den grundläggande skillnaden mellan en antiseptisk och ett desinfektionsmedel som ett antiseptiskt medel används på levande vävnad. Ett desinfektionsmedel är starkare, och därför, används för att rena och sanera icke-levande objekt. Antiseptika skiljer sig också från antibiotika i antiseptika döda bakterier på utsidan av huden, antibiotika dödar bakterier internt. Det finns flera vanliga desinfektionsmedel som används regelbundet i hemmet.
1
SNYGGA händer med. . ett alkoholbaserat antiseptisk gnugga, gel eller skum. Applicera ett belopp om storleken på en kvart i dina händer, och gnuggar händerna i minst 15 sekunder eller tills de känns torra. Omfatta både fram-och baksidan av händerna, liksom mellan fingrarna med handsprit att tvätta bort bakterier. Antiseptisk handsprit produkter måste innehålla mer än 60 procent alkohol för att vara effektiva.
2.
Håll mindre sår från att bli smittade. Applicera en aktuell antiseptisk innehåller jod för att rengöra skärsår, skrubbsår och skavsår. Jod är en av de snabbast arbeta antiseptiska medel. Användning av antiseptiska preparat på öppna sår arbetar för att behandla infektioner och påskyndar läkningen. Även antiseptiska krämer kan vara lättare att gnida in i huden, salvor är mer potent i styrka och mindre irriterande för öppna sår.
3.
Leta efter silvernitrat som ingrediens i antiseptisk spray som skall tillämpas på mindre skärsår och skrubbsår, brännskador, insektsbett eller stick, och Poison Ivy. Silverföreningar används för att behandla brännskador och andra sår kan påskynda läkning genom att hålla såret fuktigt, minska inflammation och därför risken för infektion.
4.
Behandla halsinfektioner. Ingrediensen dequalinium klorid som finns i många halstabletter är ett antiseptiskt används för att behandla bakteriella infektioner i hals och mun. Upplösa en sugtablett långsamt i munnen. Dequalinium klorid har också bedövningsmedel, som bidrar till att lindra smärta genom bedövande i halsen.
5.
Använd en blandning av tre procent väteperoxid som ett milt, att aktuella antiseptisk rena mindre skärsår och brännskador. I de flesta fall har väteperoxid som du köper från en drugstore redan spätts ner till en tre procent lösning. Enligt information efter en 2003 symposium om sårvård drog American Medical Association att även om väteperoxid inte kan vara effektiva för att minska bakteriell infektion i ett öppet sår, och inte heller skada helande (se referens 2). I själva verket kan väteperoxid erbjuda vissa fördelar genom att lossa skräp som smuts från såret, vilket minskar risken för infektion.
6.
Ansök äppelcidervinäger eller Tea Tree olja till akne fläckar . Båda kan användas som naturlig antiseptisk behandling för akne. Fyll i badrummet handfat med varmt vatten. Lägg till två matskedar äppelcidervinäger i vattnet. Lägg en handduk över huvudet och sedan luta sig över handfatet i fem minuter så att huden kan absorbera fuktig värme från ångan. Efteråt skölja ansiktet med ljummet vatten. En annan fysisk behandling är att späda ut en droppe Tea Tree olja i ett uns av 100 procent ren aloe vera gel och tillämpas på fläckar.

Tips och varningar


 • Vätgas peroxid kan användas som ett munvatten för att döda bakterier i munnen. Lägg en matsked 3 procent väteperoxid till en kopp vatten. Ta en klunk och vips den runt i munnen i ungefär en minut. Svälj inte munvatten. Spotta ut det och sedan skölja munnen.
 • Många människors hud är mycket känslig för Tea Tree olja. Om du använder som en aktuell antiseptisk att behandla acne, börja med att tillämpa en mild dos för bara ett litet område av huden.


 • Previous:nothing Next:de bästa behandlingarna för hemorrojder

  Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka
 • vad är kamomill?
 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • hur man gör människor att sluta röka
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • hur man gör Lamaze
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com