hur man ska behandla neuropatisk smärta

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-11
Neuropatisk smärta är kronisk och komplex och är ofta kopplad till vävnadsskada. Den orsakas av skadade eller dysfunktionella nerver. En nervtråd skada påverkan nervfunktion i det nerv plus områden kring den skadade vävnaden. Skadan i dessa nervtrådar skapar kaos genom att sända fel signaler till de delar av hjärnan som kontrollerar smärta. Symtom på neuropatisk smärta inkludera olidlig brännande eller huggande smärta som känns som en plötslig elektriska stötar, stickningar, domningar och ökad känslighet i det drabbade området. Neuropatisk smärta är en av de svåraste att behandla, så här är några tips som kan hjälpa dig att hantera din smärta

Du behöver:.
Narkotiska medicationAnticonvulsant medicationAntidepressant medicationMuscle relaxantCapsaicin grädde


1.
Använd en injektion nervblockad för att stoppa smärtan. Vid detta förfarande är ett bedövningsmedel injiceras i de drabbade nerven. Målet med denna injektion är att stoppa överföringen av smärtsignaler till hjärnan och ryggmärgen. Om nervblockad är framgångsrik, kan tillfällig smärtlindring uppnås i fem till åtta timmar. De flesta nervblockader är avbrytas om smärtlindring inte kan uppnås från den första injektionen eller om ingen förbättring med ytterligare injektioner.
2.
Använder narkotika som oxykodon, Hydrocodone och morfin till kontrollera smärta. Prova att använda en opioid läkemedel om andra mediciner har misslyckats med att få smärtlindring. Vet att risken för beroende är liten om en narkotisk tas enligt ordination. Många patienter har funnit höga doser av narkotika ganska effektivt sätt att lindra deras lidande.
3.
Använd en kramplösande att minska elektriska och skytte smärta. Vanliga antiepileptika inkluderar gabapentin, klonazepam och Lamictal. Antiepileptika måste tas på daglig basis för att hantera symtomen. Det finns en risk för kramper om en kramplösande avbryts plötsligt.
4.
Använd antidepressiva såsom amitriptylin och nortriptylin. Låga doser av läkemedel mot depression kan användas för att behandla ångest eller depression som ofta uppstår med kroniska smärttillstånd. Antidepressiva läkemedel kan hjälpa till att kontrollera överaktiv nervsignaler till hjärnan. Dåsighet är en vanlig biverkning av dessa mediciner och kan vara fördelaktigt om smärta orsakar sömnlöshet.
5.
Använd muskelavslappnande medel för att lindra smärtsamma muskelspasmer som ofta förknippas med neuropatisk smärta. Vanliga muskelrelaxantia omfatta carisoprodol (Soma), metokarbamol (Robaxin) och cyclobenzaprine (Flexeril).
6.
Applicera utvärtes capsaicin kräm på det smärtande området tre till fyra gånger om dagen. Resultat kan oftast ses efter flera tillämpningar av denna peppar grädden över några veckor.
7.
Registrera dig för psykologisk rådgivning för att klara av kronisk neuropatisk smärta. Din psykolog kommer att lära dig nya sätt att hantera smärta, såsom meditation, visualisering och kontrollerad andningsteknik. Dessa psykologiska verktyg kan du känner att du har kontroll över din smärta.


Previous:nothing Next:gratis kid motion planer

Relaterade artiklar


 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • barn beteende modifiering
 • är hundens maskar dåligt för människor?
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • hur man kan sluta röka cravings
 • smärtstillande biverkningar
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • myter om gul karamellfärg
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • Vilken roll spelar en antikropp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com