långsiktiga biverkningar av Nexium

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-12
Magen medicinering Nexium har en lång lista med långsiktiga effekter. Enligt Astra-Zeneca, tillverkaren av Nexium, de långsiktiga effekterna av Nexium är mycket lika de kortsiktiga effekter. Problemet är att Nexium har en mycket lång lista med biverkningar på kort sikt användning. I själva verket tycks varje del av kroppen att påverkas på något sätt av Nexium

Vad är Nexium?

Nexium, som också kallas esomeprazol, används för att behandla tillstånd där för mycket syra i magen. Nexium används för att behandla sår i tolvfingertarmen och gastroesofageal refluxsjukdom, även kallad GERD. Nexium fungerar genom att minska mängden syra som produceras i magsäcken.

tolereras väl Enligt Nexium webbplatsen och Astra-Zeneca, sex till 12 månader för att använda Nexium tolererades väl i en studie av mer än 2900 patienter . Ingen året var målet för denna studie.

Interference

Det kan dock Nexium störa absorptionen av vissa läkemedel för vilka ventrikelns pH är viktiga. Nexium minskar mängden syra i magen, och som ett resultat var effekterna av droger som atazavir och antiretrovirala läkemedel minskat.

lång lista

Astra-Zeneca ger en lång lista med biverkningar av Nexium. Kort-och långvarig användning av Nexium kan resultera i: förstorad buk, bröstsmärta, ryggvärk, trötthet, feber, vallningar, allmän sjukdomskänsla, oegentligheter tarm, törst, vitamin B12-brist, kramper, yrsel, nervositet, impotens och migrän .

milda effekter

långvarig användning av Nexium kan också orsaka några andra biverkningar, men dessa är mer mild än några av de andra biverkningar. Nexium kan orsaka akne, eksem, utslag, onormal urin, diarré som alternerar med förstoppning.

allvarliga effekter

Astra-Zeneca säger att atrofisk gastrit har noterats vid enstaka tillfällen i biopsier från patienter med Nexium under en lång sikt. Vad detta betyder är att detta leder till en förlust på magsäckens körtelceller. Således saltsyra och pepsin är nedsatt och kan leda till matsmältningsproblem och vitamin B12-brist.

Tala med din läkare

När du tar Nexium, prata med en healt-och sjukvårdspersonal om alla mediciner du tar. Även Nexium kan hjälpa till att hålla syra problem i schack, kan det också interagera eller störa andra läkemedel. Det är alltid bäst att berätta för din läkare om alla mediciner du tar vara på den säkra sidan och hålla biverkningar, både kortsiktiga och långsiktiga, från att hända.

Previous:nothing Next:livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov





Relaterade artiklar


 • tidig graviditet embryots utveckling
 • övningar för piggare bröst
 • hur man kan sluta röka cravings
 • forma bröst övningar
 • Hur utvecklas ett barn?
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • process skelettmuskeltillväxten
 • naturlig graviditet information
 • prostata behandlingar
 • felsökning av en blodtrycksmätare




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com