mycket socker diet effekter på de äldre

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-05
Foderstater med högt socker kan ha skadliga effekter på hälsan i alla åldrar. Människor som är äldre är ännu mer utsatt, eftersom deras hälsa kan redan vara äventyras av kronisk sjukdom eller påverkar åldrandet, som åderförkalkning och åderförkalkning.

Barnfetman i USA har ökat stadigt under de senaste åren, fetma kurs hos äldre är inget undantag. Vår konsumtion av socker har ökat från i genomsnitt 5 kg. per person och år i slutet av 19th century, till sin nuvarande nivå på mellan 26 och 135 kg. . Per person och år

Diabetes

Enkla kolhydrater, indelningen i vilka sockerarter falla, smälts snabbt av kroppen. Denna snabba matsmältning kan leda till högt blodsocker, vilket kräver kroppen att öka sin produktion av insulin. Insulin är det hormon som utsöndras av bukspottkörteln, vilket hjälper kroppen att reglera blodsockret.

Insulin triggar kroppen att producera fett, lägga till dilemmat med högt blodsocker och den risk de utgör för långsiktig hälsa. Höga blodsockernivåer i slutändan leda till diabetes.

En av fyra amerikaner i åldern 60 och äldre är kända för att ha diabetes, avser Senior tidning. Ytterligare 57 miljoner amerikaner, de äldre bland dem, har pre-diabetes, ett tillstånd som gör att de löper högre risk att utveckla sjukdomen. Fortfarande ytterligare 25 procent av befolkningen har diabetes och har inte fått diagnosen. Personer med en kost rik på socker är mer benägna att utveckla diabetes än personer som äter en kost balanserad i alla näringsämnen.

Heart Disease

Det finns en ökad förekomst av hjärtsjukdom i dem vars blodsocker inte är under kontroll.

Som ni ålder, är det troligt att du kommer att utveckla åderförkalkning (förändringar i artärerna som gör dem mindre elastisk och mjuk) och åderförkalkning (förträngning av artärer). Dessa två kroniska tillstånd påverkar hjärtat och cirkulationssystemet genom hjärtat arbeta hårdare för att pumpa blod i hela kroppen, ger syre och näringsämnen som behövs av alla celler ska fungera.

En kost rik på socker kan leda till utveckling av hypertoni (högt blodtryck), parallellt med förändringar från åderförkalkning samt åderförkalkning.

Healing

High-socker kost kan påverka din förmåga att bekämpa infektioner. Immunförsvaret kräver en kost balanserad i alla näringsämnen för att fungera högsta effektivitet. När vi åldras, vårt immunförsvar fungerar sämre. En kost rik på socker för äldre kan göra dem mindre motståndskraftiga mot infektioner och har långsammare läkningstiden.

höga sockerhalter är förknippade med långsamt till icke-existerande healing, speciellt i de nedre extremiteterna. I extrema fall måste amputation utföras.

Höga sockerhalter i blodet är också förknippad med minskad känsel, vilket de äldre mer benägna att skador från brännskador och skärsår eftersom deras smärtupplevelse minskar.

Andra effekter

Socker har något näringsvärde än de kalorier den tillför. Detta innebär att äldre som äter en kost rik på socker är i riskzonen för undernäring, vitaminbrist och mycket mer.

Problem med synen förekommer oftare hos personer, äldre ingår, från mindre synförändringar till blindhet

Njurproblem kan uppstå med instabil blodsockernivåerna. föreställa bilens kylare försöker att kunna köras effektivt på socker vatten.

hjärnan och nervsystemet, liksom alla andra delar av kroppen, kräver god näring för att fungera. En kost rik på socker kan leda till förvirring, minnesförlust och saktade kognition (tänkande).

Förebyggande /Lösning

En av nycklarna till att förbättra din kost eller hos en nära anhörig är att hitta ett sätt att göra måltiderna en njutbar upplevelse. Äta ensam kan ta glädjen ur måltiderna, vilket gör det en svår uppgift, istället för något trevligt, och kan få vissa att finna sin njutning i att äta hög-socker måltider.

Bjuda in någon till en måltid kan göra matsal roligt för er båda. Kanske du bor i ett område där det finns andra seniorer, var och en av er kunde laga en av dina favoriträtter och portioner dela med andra seniorer. Detta bidrar till den mångfald av måltider du äter, och du har nöjet att laga mat till någon annan.

Läs-livsmedelsmärkning och göra kloka val när matinköp är viktig för alla åldersgrupper --- äldre utgör inget undantag.

Om en äldre person inte kan ovillig att laga mat till sig själv, har många kommuner en Meals on Wheels program, vars syfte är att se äldre vuxna har tillgång till bra kost.

Previous:nothing Next:hur man använder ett glas termometer på ett barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • användning av medroxyprogesteron
 • hur man använder ett glas termometer på ett barn
 • hur man kan sluta röka cravings
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • kost & motion under graviditeten
 • myter om kön bebisar
 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • hur man kan sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com