naturliga förebyggande av cancer

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-17
Cancer fordringar livet av mer än en halv miljon människor varje år, andra bara till hjärtsjukdomar. Förebyggande åtgärder är det bästa botemedlet mot denna lömska sjukdom. Genom att göra smarta val i livet och hålla reda på din hälsa kan du minska dina chanser att utveckla cancer

sluta röka

Släck cigaretten. Rökning är en av de värsta saker du kan göra för din hälsa. Inte bara är det farligt för er, men effekterna av passiv rökning påverkar din familj och alla andra runt omkring dig. Avsluta är bästa sättet att förebygga lungcancer och är en av de få saker du kan göra för att kontrollera dina chanser att få en typ av cancer. Om du inte röker nu startar inte.
Om du vill sluta röka men har svårt Det finns många program tillgängliga för att hjälpa dig. Tala med din läkare. Hon kommer att kunna sätta dig i kontakt med en organisation som kan erbjuda stöd och hjälpa dig att sluta för gott.

Sun Protection

Även om det inte orsakar lika många dödsfall som rökning, är hudcancer den vanligaste cancer i USA. Det är oftast orsakas av solens skadliga ultravioletta strålar --- och använder ett solarium är inte ett säkert alternativ, eftersom det också utsätter dig för UV-strålar.
Det bästa sättet att förebygga hudcancer är att skydda dig från solen. Använd alltid solskyddskräm när du är ute i solen under en längre tid, täcka dig i skyddskläder, särskilt om du är ljushyade och benägna att bränna, och bär hattar och solglasögon för att skydda ditt huvud och ansikte. Många mjukgörande och makeup innehålla en SPF del, så stick med dem när de får välja.

sunda kostvanor och motion

Övervikt kan drastiskt öka dina chanser att få vissa typer av cancer. Överflödigt fett är farligt, speciellt bukfett, så behålla en hälsosam vikt genom att göra förnuftiga val av mat och att få daglig motion.
Välj färska råvaror, magert kött och fullkornsprodukter och undvik salt, socker och mättade fetter. Många livsmedel, såsom bär och tomater, innehåller antioxidanter, som också bidra till att förebygga cancer.

Spåra din hälsa

antal liv hävdade cancer varje år drastiskt skulle kunna minskas med regelbundna hälsokontroller. Om du är i riskzonen för en viss typ av cancer det är en bra idé att få kontrolleras regelbundet. När det upptäcks tidigt, de chanserna är mycket större.
Tester kan också hitta oregelbunden celltillväxt och precancerösa celler, som ofta kan behandlas och förhindra cancer från att utvecklas. Gå till din läkare för en årlig checkup är ett bra sätt att hålla koll på din hälsa och att diskutera eventuella problem. Kvinnor ska också få årlig gynekologisk tentor, strykprover pap och mammografi.

Previous:nothing Next:hur man använder bromokriptin

Relaterade artiklar


 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • Hur sluta röka cold turkey
 • myter om gul karamellfärg
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • övningar för piggare bröst
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • Suboxone faq
 • hur man ska behandla gardenella
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com