om säkerheten i sex under graviditeten

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-07
Många nyblivna föräldrar är oroade över farorna med att ha sex under graviditeten. Vissa män fruktar att de kan skada sina fruar eller barn genom att lägga på dem eller genom att av misstag placera för mycket internt tryck på livmodern. Lita på, har gravida kvinnor haft sex i tusentals år. Det finns några tillfällen när kön inte kan vara lämpligt, men i allmänhet, sex under graviditet har fler fördelar än risker. Det stämmer, är det en bra sak

tidig graviditet

I början av graviditeten, kvinnor bränner fler kalorier per timme än en bergsbestigare. Att bygga en moderkaka är utmattande och kan orsaka en låg libido. För vissa kvinnor, särskilt de som har varit stressad över befruktningen, tanken att kroppen är i stånd att livet är att ge och kan orsaka en ökad sexlust. Dessutom är inte fråga om att förhindra graviditet kan vara en lättnad, även om graviditeten inte var planerad. Det finns oftast ingen anledning att inte ha sex i tidig graviditet.

ökade blodflödet

I början av graviditeten är blodflödet till ljumsken ökat, och kan resultera i ultra känslighet. För många kvinnor kan detta innebära ökad orgasmer, vilket kan stärka väggarna av livmodern. Livmodern är bokstavligen en väska gjord av muskler och sammandragningar som orsakar orgasm är bra, vilket ökar blodflödet och stärka bäckenbotten. Sex under graviditeten är oftast bra för kvinnans kropp.

Låg liggande moderkaka

För kvinnor vars moderkaka har vuxit närmare munnen av livmoderhalsen, kan läkarna rekommenderar att undvika kön efter 20 till 24 veckor. Läkare diagnostisera allmänhet lågt liggande moderkaka med ultraljud, och barnmorskor med stetoskop eller doppler. När moderkakan är lågt, det finns en risk att det kan börja loss så livmoderhalsen tunnar och öppnar under förlossningen. Kontroll av placeringen av moderkakan är en standard av prenatal undersökningar och inte riskerar att bli en överraskning.

Historia preemies

Mot slutet av graviditeten kan prostaglandiner i sädesvätska mognar livmoderhalsen och sammandragningar av orgasm, kan vara för mycket för en känslig livmoderhalsen att hantera. Kvinnor som är utsatta för prematura förlossningar i allmänhet rekommenderas att undvika kön mot slutet av graviditeten. Omvänt kan kvinnor som inte har en historia av preemies uppmuntras att ha mer sex i slutet av graviditeten, eftersom hormonerna i sperma är bra för livmoderhalsen och orgasmer kan hålla livmodern musklerna tonas.

Kulturella värderingar

I vissa kulturer är en kvinna som är gravid förväntas inte ha sex, och är "slipper plikt" förrän långt efter att hon har återhämtat sig från förlossningen. Ibland dessa är samma kulturer som tillåter en man att ha flera fruar, eller sexuella partners. Vissa tror att kvinnor är orena eller på annat sätt inte ren under denna tid, enligt "Är människan naturligtvis Polygama?" och artikeln om Alla Africa. com. Andra kulturer tror att kvinnor mitt uppe i förnyelse är heliga och vördas. Dessa är i allmänhet andliga åsikter, och inte alltid av medicinsk vetenskap. Par med olika kulturell bakgrund bör diskutera sina åsikter innan befruktningen för att säkerställa att en sund relation kan fortsätta utan att orsaka onödig stress.

blödning efter sex

På grund av ökade blodflödet till livmoderhalsen, fysiska trycket som är placerad på livmoderhalsen under sex kan orsaka teeny blodkärlen att bryta. Detta är vanligtvis inte smärtsamt men kan resultera i lite av blod överförs efter sex. Medan det kan vara oroande är det generellt sett inte anledning till oro. Detta är vanligast förbi mittpunkten under graviditeten när livmoderhalsen står lågt i vaginala kanalen. Om det inte är mer än bara en liten bit av blod (en matsked eller mer) eller åtföljs av slemhinnor eller svår kramp, det finns nog ingen anledning att vara orolig. När du är osäker, kan en snabb undersökning vara lugnande.

Positioning

Gravida kvinnor generellt rekommenderas att undvika att ligga på rygg efter 16 veckors graviditet. Risken är förknippad med förkrossande stor ven som föder livmodern. Många kvinnor är lättade att veta att denna anda inte kommer att krossas helt enkelt från att ha sex. När denna ven krossas kommer kvinnas ben att sova, vilket orsakar en smärtsam myrkrypningar känsla som inspirerar henne att ändra ståndpunkt. Några minuter på ryggen är inte att göra någon skada. Om hon är obekväm eller de berörda, då är det bäst att experimentera med andra ställningar som inte lägger så mycket press på hennes rygg.

Previous:nothing Next:övningar under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • hur man använder ett glas termometer på ett barn
 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • övningar under graviditeten
 • orsakerna till svår mensvärk
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • orsakerna till lateral knäsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com