om urinsyra hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-10
Njursten skapad av urinsyra är de vanligaste typer av stenar hos barn. Urinsyra skapas när kroppen bryter ner en kemikalie som kallas puriner. Puriner finns i livsmedel såsom lever, makrill, ärter torkade, bönor och ansjovis. Det kan också hittas i alkoholhaltiga drycker som öl och vin. Urinsyra löser sig i ett barns blod och passerar ut genom urinen. En kropp som producerar mycket urinsyra och tas inte bort tillräckligt mycket av det kommer att bli sjuk

Du behöver:.
Narkotiska medicationAnticonvulsant medicationAntidepressant grädde medicationMuscle relaxantCapsaicin.

Frekvens

Det är ovanligt att barn ske genom urinsyra. Studier visar att mindre än 4 procent av barnen i USA som besöker sjukhus har höga nivåer av urinsyra. På internationell nivå, barn som lever i stadsmiljö är mer benägna att ha urinsyra problem än de som bor på landsbygden.

Dödlighet

Ett barn som har urinsyra stenar är inte mer sannolikt eller mindre sannolika att dö än ett barn som har någon annan typ av sten. Dock är urinsyra produktionsprocessen, vilket kan inkludera malignitet eller Lesch-Nyhan syndrom, mer sannolikt att orsaka dödsfall. Döden från urinsyra stenar är inte vanlig.

Ras och kön

Vissa barn eller mer benägna att ta itu med urinsyra problem än andra. Vita barn är mer benägna att uppleva problem med urinsyra än barn med annan etnisk bakgrund. Urinsyra stenar är också vanligare hos pojkar än flickor. Därför är det barn som är mest sannolikt att ha urinsyra problem en vit pojke.

Behandling

Den typ av behandling barnet får beror på vilken typ av urinsyra stenen han kan ha. Barn med akut smärta bör tas till sjukhuset. Barn med akut smärta och stora stenar kan behöva kirurgisk hjälp. För att klara stenar, det är bäst för barn att dricka mycket vätska.

Kost och aktivitet

Trots att ingen förändring i mängden av aktivitet som barnet bör göra måste ändras, de viktigaste platserna där ändringar behöver göras är i barnets kost. En begränsad mängd lever, kunde bönor, fisk, sparris och fjäderfä minska alla mängden urinsyra produceras hos barn.

Previous:nothing Next:process skelettmuskeltillväxten

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • orsakerna till svår mensvärk
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • Hur sluta röka
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
 • Graviditet & kattlådor
 • skäl att säga nej till rökning
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • orsakerna till lateral knäsmärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com