process skelettmuskeltillväxten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-09

Du behöver:
narkotiska medicationAnticonvulsant medicationAntidepressant medicationMuscle relaxantCapsaicin grädde

Processen

skelettmuskelceller, som kallas muskelfibrer, utvecklas inom livmodern. . Små celler som kallas myoblasts smälter samman för att bilda muskelfibrerna. Eftersom varje muskel fibrer tillverkas genom fusion av hundra eller fler myoblasts har varje skelettmuskel fiber hundra eller fler kärnor. När denna fusion är klar, skelettmuskel fibrer förlora förmågan att genomgå mitos (celldelning). Detta innebär att antalet skelettmuskulaturen fibrer varje person har ställts in innan birth. Because muskler inte kan växa genom att lägga till fler muskelfibrer, växer de genom att göra ändringar i fibrer som redan finns i muskeln. Skelettmuskulatur växa genom hypertrofi, vilket är en utvidgning av muskelfibrerna.

Skelettmuskulatur fibrer växa sig större som svar på signaler i kroppen. Humant tillväxthormon utlöser skelettmuskulaturen hypertrofi hos spädbarn, barn och ungdomar --- detta är hur barnets muskler växa sig större när hon växer. Testosteron kan också utlösa hypertrofi --- det är därför män oftast har större muskler än kvinnor. Missbruk av anabola steroider orsakar skelettmuskeltillväxten, men det orsakar också allvarlig och ibland livshotande biverkningar effects. Skeletal muskelfibrer också bli större som ett svar på motion. När någon använder hans muskler att utföra en uppgift, till exempel biceps, svarar muskeln att utöva på tre sätt. Först ökar kroppens neurala signaler till musklerna. De neurala signaler som gör att muskler att kontraktet blir starkare, och biceps "lära sig" att utföra lockar. När en muskel har fått större neurala in som en reaktion på en viss aktivitet, blir verksamheten lättare att utföra. Vissa studier visar att idrottare som är duktiga på inbillar sig att utföra sin sport kan förbättra sina verkliga prestationer, och denna effekt kan bero på ökad neural impulser till musklerna.

När efterfrågan på muskler ökar använder muskeln en genetisk svar att förbereda sig för att växa större. Även om vi ännu inte förstår processen helt, verkar det som "andra budbärare" kemikalier i muskeln signalera ett behov för muskeltillväxt genom att aktivera "omedelbar-tidigt" gener i muskeln. Dessa gener påverkar sedan de gener som kontrollerar uttrycket av kontraktila protein i muskeln.

När en skelettmuskel genomgår ökad neural signalering och en genetisk svar som ett resultat av regelbunden motion, börjar muskeln att införliva mer kontraktila proteiner i myofibrils. Myofibrils är trådliknande strukturer inom varje muskelfiber som orsakar muskelfibrer att ingå avtal. När fler kontraktila proteiner läggs till myofibrils får de större i diameter. Antalet myofibrils inom en muskel fiber ökar också. Som ett resultat av muskelfibrerna växer sig större i diameter, och muskeln själv växer sig större. Eftersom kontraktila delar av muskler är större och innehåller mer kontraktila proteiner är muskeln nu kan kontraktet mer kraftfullt. Det kan ta upp till en månad för processen för hypertrofi att nå detta stadium är så regelbunden motion är nödvändiga för att skapa större muskler.

träningsvärk är vanligt att tyngdlyftare och andra idrottare. Den smärtsamma brännande känsla som kan uppstå under en svår uppgift beror på att mjölksyra byggs upp i muskeln. Muskel ömhet som inträffar inom 12 till 48 timmar efter träningen kallas fördröjd debut muskel ömhet, och verkar vara relaterad till muskeltillväxt. Mikroskopiska tårar, eller "microtears" i muskelvävnaden orsaka fördröjd debut muskel ömhet, och muskeln reagerar på dessa microtears genom att lägga till mer protein till muskeln, vilket leder till muskeltillväxt. Microtears är små och orsaka milda till måttliga ömhet och stelhet --- svår smärta och /eller oförmåga att använda en muskel kan tyda på en allvarlig skada och kräver läkarvård.

Previous:nothing Next:Hur man använder en tonometern

Relaterade artiklar


 • hur man hittar svar på medicinska frågor
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • information om glukos test under graviditeten
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • forma bröst övningar
 • mycket socker diet effekter på de äldre
 • tips om hur man blir gravid fort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com