vad är syftet med en pulsmätare?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-06
Människor som verkligen är i fysisk kondition vilja använda alla medel för att övervaka deras hälsa och deras hälsa framsteg. Det finns flera olika sätt och metoder att kontrollera din utveckling i en hälsosam livsstil, och ett sätt är att använda en pulsmätare. Även om många idrottsmän använder pulsmätare, mindre atletiskt benägna människor kan också dra nytta av dem. De är ett bra sätt att se hur ditt hjärta reagerar på olika aktiviteter

Funktion

En pulsmätare är en anordning som är den vanligaste bäras under en övning regimen att övervaka hjärtfrekvens. Den vanligaste typen av bildskärm levereras med en rem som bärs runt bröstkorgen, precis under bröstet. Elektroder registrera puls och skicka meddelandet till en handled enhet, om bäraren kan se vad hennes puls är. Monitorn huvudsyfte är att upptäcka den elektriska signalen från hjärtat, eller EKG

Syfte

Pulsmätaren har ett huvudsyfte: att kontrollera hur snabb eller långsam ditt hjärta slår under fysisk aktivitet. Många människor, särskilt de i fysisk kondition, bryr sig om att kunna hålla deras hjärtfrekvens på en sund nivå. Det finns mål hjärtfrekvens som fysiskt passar människor försöker nå. För t. ex. en 40-årig, en målsättning hjärtfrekvens vid utövandet är från 90 till 153 slag per minut, beroende på kondition och träningsmål.

Funktioner

finns några olika typer av hjärt- Pulsmätare. Några av dem kan bli kostsamma, medan andra mer rimligt. Vissa monitorer ljudsignal när du har gått utanför ditt mål hjärtfrekvens, medan andra kommer med viktminskning program eller förplanerad träning som är inriktad på aerobics. Vissa pulsmätare har larm, timers och klockor. Och ytterligare andra har möjlighet att spara din information så att du kan ladda ner den till en personlig dator för att spåra dina framsteg.

Fördelar

Om du är i träning och fitness, är det en bra idé att veta vad din hjärtfrekvens är. En pulsmätare ger så korrekt och detaljerad information om hur hjärtat pumpar under fysisk kondition och träning som många fitness experter som inte kommer att träna med dem. För dessa högpresterande, att kunna följa sin utveckling innebär att de alltid vet vad deras kondition är och hur de presterar.

Överväganden

Trots pulsmätare idag anspråk på att vara korrekta, de är en maskin och kan göra misstag. Det är aldrig en bra idé att enbart förlita sig på de uppgifter som maskinen, och om du någonsin misstänker att det finns ett problem med ditt hjärta, är det alltid bäst att se och rådgöra med en läkare. Hjärtfrekvensmätare är ett bra sätt att följa din träning, men de kan inte alltid ge korrekt information. Även maskiner göra misstag och ska aldrig bli lättnad på helt.

Previous:nothing Next:äldreboende säkerhetsåtgärder

Relaterade artiklar


 • vad är syftet med en pulsmätare?
 • pediatriska celiaki symtom
 • hur man gör Lamaze
 • orsakerna till svår mensvärk
 • hur man nytta av att dricka renat vatten
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
 • om träning under graviditeten
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • mycket socker diet effekter på de äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com