vad höjer diastoliskt blodtryck?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-14
Alla som har sett blodtryck spelas in på papper måste ha sett två nummer. Den första representerar det som kallas systoliskt blodtryck och det andra talet kallas diastoliskt blodtryck. Hjärtat kontakter och slappnar under varje hjärtslag. Det systoliska blodtrycket är beror på sammandragning av hjärtat och det diastoliska trycket. Diastoliska trycket är trycket under uppmjukning av ventrikulära hjärtats kamrar. Till exempel, med ett blodtryck på 130/80 ("130 över 80"), är det systoliska trycket 130 och det diastoliska trycket är 80. Med "130", det är 130 mm Hg och med "80" är det 80 mm Hg (millimeter kvicksilver) <. h2> High Blood Pressue Diastoliskt Numbers Det finns inget anges normalt blodtryck som kan allmänt godtas. Det varierar med sådana saker som kön, ålder, aktivitet och sinnesstämning (mental stress /rädsla). Därför bör en diagnos av högt blodtryck inte göras med en enda behandling. Vanligtvis är det upprepas efter en viss tid och om igen upprepas efter 2 till 5 dagar och, om blodtrycket är fortsatt höga, först då diagnosen högt blodtryck kan ges. Vanligtvis ålder är den viktigaste faktorn och det bedöms om personen är har ett blodtryck som är normalt för sin ålder. Och av de två numren är systoliskt blodtryck bunden att variera mer med vardagliga aktiviteter. Det diastoliska blodtrycket (det andra talet) är konstant eller bara visar små förändringar, om något. Det kan visa en successiv ökning med stigande ålder. Det diastoliska blodtrycket är relaterat till stelhet som utvecklar i hjärtat. I själva verket är det diastoliska blodtrycket som höjs när någon får diagnosen hypertoni.

Betydelsen av diastoliskt blodtryck Antal

Diastoliskt blodtryck är den lägsta trycket i artärerna under hjärtrytm. Nu, under denna tid, är hjärtat "vilar" men blodet måste hållas flytande. Det är denna diastoliskt blodtryck som håller blodet i rörelse genom blodkärlen. Stelhet i hjärta, blodkärl och mindre fartyg i viktiga organ som hjärnan kan leda till stroke, organsvikt, organskada och hjärtinfarkt. Ökat diastoliskt blodtryck kan tyda på en större chans för hjärtinfarkt och stroke.

Orsak till primär hypertoni

I de flesta fall ökat diastoliskt blodtryck sker utan någon klar anledning. Detta är medicinskt kallas idiopatisk. Generellt är ökningen i samband med livsstilsfrågor, som fetma eller dåliga matvanor, eller ålder. Men dessa inte betraktas som orsakar på samma sätt som njursjukdom kan anses vara en orsak.

Orsaker till sekundär hypertoni

När en tydlig orsak är känd, är den ökade diastoliska blodtrycket antal vanligen sekundärt till huvudsakliga sjukdom. I dessa fall kan ökningen vara orsakade av organ sjukdomar, som de i njurar och lungor. Andra orsaker kan stelhet i blodkärlen /hjärtat (pga kolesterol /fettdepåer på dem), diastoliskt dysfunktion där hjärtat inte slappna av ordentligt, och kardiomyopati, som innehåller vissa brister som rör hjärtat muskler som leder till diastoliskt dysfunktion och därmed ökad diastoliskt tryck.

Riskfaktorer

Dålig livsstil, rökning, kronisk alkoholism, höga kolesterolvärden, överviktiga kroppsbyggnad, ökad saltkonsumtion, hereditet för förhöjt blodtryck och diabetes är viktiga riskfaktorer som kan leda till ökad risk för ökat diastoliskt blodtryck i en individ.

Previous:nothing Next:hur man använder antiseptika

Relaterade artiklar


 • snabbaste sättet att bli gravid
 • hur man kan sluta röka cravings
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • Hur sluta röka
 • springmask botemedel
 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
 • fitness tips för mammor att
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com