vad som gör öron arbete?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-20

Du behöver:.
antiseptiska eller disinfectantCotton swabClean bandage

Öron Funktion och anatomi

Örat består av flera delar, var och en är ansvarig för en väsentlig del av hörsel process. Utfrågning bygger främst på vibrationer som skapas inom luften från vågor som genereras från en ljudkälla. Hörselnedsättning kan orsakas av skada för något av de vitala delarna av örat eller kan uppstå när delar av örat blir mindre effektiva med åldern.
Örat har tre delar: ytterörat, mellanörat och innerörat. Ytterörat är den del av örat synligt för oss alla. Den består av ytterörat, som är den brosk köttiga delen av örat, och den yttre hörselgången. På hörselgången, som kallas ett tunt membran trumhinnan fungerar som yttre gräns för mellanörat. Mellanörat finns tre små ben, Malleus, det incus och stapes (som för övrigt den minsta ben i kroppen). Dessa ben är anslutna till innerörat, som består av vätskefyllda snäckan och båggångarna, genom en öppning som kallas ovala fönstret. Medan snäckan är avgörande i utfrågningen processen är funktionen av båggångarna främst att upprätthålla balansen.

Insamling och överföring av ljudvågor

ljud färdas genom luften, samlas in av ytterörat och åka ner hörselgången till trumhinnan. Dessa ljudvågor orsaka trumhinnan att försiktigt vibrera, som i sin tur gör att de tre benen i mellanörat så att den vibrerar mot varandra. Den sista ben av de tre, den stapes, överför vibrationerna till innerörat. Vax finns i hörselgången i allmänhet inte hindrar förhandlingen processen (och faktiskt hjälper till att hålla patogener ur örat) om det inte bygger till en tjocklek om det hindrar vibrationer i trumhinnan.

Uppfatta och bearbetning ljudvågor

När vibrationerna från stapes har tagits emot av cochlean, börjar vätskan inom denna struktur att vibrera också. Tusentals små sensoriska hårstrån som kantar snäckan får dessa vibrationer som lätt varierar beroende på intensitet och frekvens av buller. Dessa hårstrån, när den utlöses, skicka små impulser till hörselnerven, som är den stora nerv som lämnar örat och ansvarar för att överföra ljud från örat till hjärnan. När dessa impulser når hjärnan, är ljud uppfattas.

Previous:nothing Next:slutskede av graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka med patch
 • vad är triamcinolon grädde?
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • kost & motion under graviditeten
 • tecken på tidig graviditet: spottar
 • Homemade Rättsmedel för pormaskar
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • vad är perceptuella anpassning?
 • hur man hittar svar på medicinska frågor
 • om osteopater
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com