vad som orsakar en sätesbjudning presentation?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-02

Du behöver:
glastermometer

Orsaker till sätesbjudning presentation

bakstycke presentation är när barnet levereras fot (eller skinkan) först. . Detta sker i ungefär en av 25 fullgångna nyfödda när barnet inte flytta in i rätt huvud-första position. Mellan 32: e och 37: e graviditetsveckan är oftast den bästa tiden för att försöka vända barnet som chef först. Det finns flera metoder, med varierande framgångar. Läkaren kommer att erbjuda de bästa alternativen från fall till fall. Medan de flesta slutstycket barn föds friska, gör denna positionering för en mer komplicerad leverans. Läkaren kommer normalt avgöra om en vaginal förlossning kan startas om när arbetsmarknaden börjar. De flesta rekommenderar kejsarsnitt leverans för de flesta sätesbjudning presentationer. Orsakerna till sätesbjudning presentation inte är fullt kända men det finns flera förhållanden som ökar möjligheten att få en sätesbjudning presentation.

Tidigt värkarbete

Om arbete påbörjas medan barnet fortfarande är liten nog att röra sig fritt, det kan vända sig för att gå fot först. Detta slutstycket presentation händer normalt om arbetsmarknaden sker vid sju eller åtta månader eftersom fostret är fortfarande tillräckligt liten för att flytta runt i livmodern. Alternativt bebisar som är mindre än genomsnittliga storleken inte kan bli vaggad stadigt i livmodern. Detta villkor gör att de kan röra sig fritt och vända sig fötterna först.

Uterus Missbildningar

Ibland är det inte barnet som orsakar slutstycket presentationen. Mödrar som har en ovanligt-formad livmoder, har en partition i livmodern eller en livmoder har två ofullständiga divisioner (bicornuate), kan orsaka sätesbjudning presentationer. De som har muskelknutor i livmodern är också benägna att ha sätesförlossning barn. Dessa villkor orsaka sätesbjudning presentationer eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme för dem att vända som chef först. I huvudsak är de fast i fötterna första position.

Problem med moderkakan

Då och då, placenta implantat över livmoderhalscancer öppnande snarare än på sidan av livmodern. Detta kallas placenta previa. Ett av symptomen av placenta previa är sätesbjudning presentation, enligt StorkNet. Av alla sätesbjudning presentationer, är 24 procent associerade som ett symptom på placenta previa.

Polyhydramnios

Polyhydramnios är villkoret när det finns för mycket fostervatten i livmodern. Detta ger barnet möjlighet att röra sig mer än vanligt, vilket ökar sannolikheten för att en sätesbjudning presentation.

Flera Foster

bakstycke presentationer som kan hända när det inte finns tillräckligt utrymme i livmodern. Detta är normalt grund av att ha flerbörd. Eftersom livmodern är fyllda, det finns inte tillräckligt med utrymme för fostren i att flytta in rätt läge.

Kommande graviditeter

fler graviditeter en kvinna har, desto större chanser att få sätesbjudning presentation under förlossningen . Detta beror på tidigare graviditeter skulle ha sträckt i kvinnans livmoder, enligt Pregnancyinfo. net. Barnet har därför mer utrymme att röra sig och vända sig vara fötterna först.

Previous:nothing Next:nutrition tips under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • myter om kön bebisar
 • typer av äggledaroperation
 • Hur sluta röka
 • information om glukos test under graviditeten
 • magövningar för kvinnor
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com