vegetarisk kost & tonåringar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-23
Tonåringar kan välja att bli vegetarianer för hälsa, etik, eller miljöskäl. För flertalet tonåringar, kan detta beslut vara frisk och trevlig, om de kom ihåg några grunderna om kost och diet. Protein, järn och vitamin B12 är alla avgörande för en god hälsa, och tonåringar behöver veta hur man får dessa näringsämnen som en del av en varierad, läcker vegetarisk eller vegansk kost

Valet att bli vegetarian

Många tonåringar idag är intresserade av vegetarisk kost på grund av vegetariska kändisar och mediebevakningen av etiska och miljömässiga frågor kring köttkonsumtionen, som visas i filmen "Fast Food Nation "och boken" The Omnivore's Dilemma. "Även om dessa källor till information och idéer är tvingande, bör tonåringar fortfarande vara noga med att ta på allvar beslutet att bli vegetarian, och vet hur man blir en frisk vegetarian.

Vilken sorts vegetarian?

Några tonåringar väljer att konsumera ägg och mejeriprodukter när de blir vegetarianer, andra undviker alla animaliska produkter och är bäst kallas "vegan. " Vegetarianer som äter ägg och mejeriprodukter kallas "ovo-lakto" vegetarianer känner till dessa namn kommer att hjälpa tonåringar att hitta information, recept,. och mat som passar deras behov och hjälpa dem att förstå de unika kosthållning för varje grupp.

kostråd Överväganden för Teens

Många människor oroar sig för att vegetarianer och veganer inte får tillräckligt med protein i sin kost. Men de flesta få adekvat protein eller mer varje dag från att äta en varierad kost. Sojaprodukter, baljväxter, nötter och fullkornsprodukter innehåller gott om protein, och ovo-lakto vegetarianer kan få protein från ägg och mejeriprodukter. Teenage kvinnor bör också få tillräckligt med järn genom att äta livsmedel rika på järn, som berikade spannmål och mejeriprodukter /soja mjölk och gröna bladgrönsaker. Eftersom järn är förlorad under menstruation, livsmedel rika på järn hjälpa alla kvinnor att undvika blodbrist. Slutligen måste alla veganer, och särskilt vegan tonåringar fortfarande i deras växande år, få vitamin B12 antingen från berikade livsmedel eller ett tillägg. Inte konsumerar tillräckligt B12 kan leda till blodbrist och skada nervsystemet.

Äta en varierad kost

Tonåringar som är på språng kanske inte vill spendera mycket tid matlagning för sig själva, eller kan ha litet intresse matlagning. Kommer dock vegetariska och veganska tonåringar behöver förmodligen ta tid att förbereda kvalitet livsmedel. Förlitar sig alltför mycket på feta, kommer salta kött substitut som veggie hamburgare eller andra bearbetade vegetariska livsmedel inte leda till en hälsosam kost. Alla vegetarianer, och särskilt upptagen tonåringar, behöver få en mängd olika frukter, grönsaker och fullkornsprodukter varje dag. Det är särskilt viktigt att veganer äter en varierad kost så att deras kroppar kan tillverka kompletta proteiner från maten de äter. Med undantag för soja och spannmål quinoa, veganer har inga källor till kompletta proteiner i sin kost att lämna alla aminosyror deras kroppar behöver. En kombination av ris och bönor eller jordnötssmör med bröd kommer att ge ett komplett protein, så länge kroppen får både mat någon gång under samma dag.

Previous:nothing Next:symtom på graviditet på 8 månader

Relaterade artiklar


 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • hur man hanterar blödning i din post-menstruationscykeln
 • Hur sluta röka
 • emu olja & smärtlindring
 • russin gin botemedel mot artrit
 • hur man använder dostinex
 • de delar av matsmältningssystemet
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com