HIV-behandling under graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-06
På grund av betydande framsteg inom hiv-behandling, gravida hiv-positiva kvinnor inte längre behöver oroa sig för att sända den obotliga smittan till sina barn är oundviklig. Nyckeln till att föda ett friskt barn söker och tar emot lämplig behandling så snart som möjligt i graviditeten, men desto allvarligare väntar moderns HIV tillstånd är, desto större är risken att hon kommer att passera HIV till barnet.

Mamma-barn överföring av HIV

En HIV-positiv moder kan passera HIV till barnet tre sätt:. via moderkakan medan fostret fortfarande är i livmodern, genom moderns blod och andra kroppsvätskor som barnet färdas längs förlossningskanalen under förlossningen, och genom modersmjölk under amning. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, finns det mindre än en procents chans att en HIV-positiv mor infekterar sitt barn om lämplig behandling och val leverans stiftas. Utan behandling kommer dock 25 procent av barn födda av HIV-smittade mödrar vara smittade, samt

mödrar inte ta hiv narkotika

Om en gravid kvinna inte redan tar HIV medicin -. Exempelvis eftersom hon inte vet att hon är hiv-positiva eller eftersom hennes HIV-positiva villkoret ännu inte kräver narkotika-behandling för att förhindra överföring av HIV till hennes foster börjar med ordentlig hiv-testning så tidigt i graviditeten som möjligt. När infektionen har konstaterats, en regim brukar inte startas förrän efter den första trimestern. Efter detta stadium, ett läkemedel program med det antiretrovirala läkemedel AZT kommer att börja, samt eventuellt andra anti-HIV läkemedel som ordinerats.

Mödrar som tar hiv narkotika

Om modern var redan efter en anti-HIV läkemedel programmet, att regimen kommer troligen att fortsätta eftersom avbryta mediciner gör det mer troligt HIV smitta fostret. Dessutom kommer hennes läkare förändra sannolikt regimen att omfatta AZT, vilket minskar en mors risk för överföring av HIV till sitt barn från 25 procent till endast åtta procent. Andra anti-HIV behandlingar (sådana som AZT administreras intravenöst under förlossningen) och korrekt leverans av barnet minska risken ytterligare till omkring en procent.

Förlossning

Friska mödrar som har en mycket låg virusmängd (nivån av hiv i blodet) kan ofta genomgå en traditionell vaginal förlossning. Annars kan läkare rekommendera en Kejsarsnitt, vilket innebär att göra snitt i moderns magmusklerna och livmodern för att ta bort barnet. I båda fallen bör AZT ges till modern intravenöst under förlossningen, och det nyfödda bör få vätska AZT fyra gånger dagligen i sex veckor, med början sex till tolv timmar efter födseln. Läkare kan rekommendera andra anti-HIV läkemedel för barn också.

Varning

Inte alla HIV-läkemedel är säkra för gravida mödrar att använda, oftast eftersom de kan orsaka långvariga skador på barnet. Narkotika HIV-positiva förväntar kvinnor bör undvika omfatta proteashämmare, som höjer blodsockret, icke-nukleosid omvänt transkriptas hämmare, som kan orsaka fosterskador, och nukleosid omvänt transkriptas-hämmare, som kan orsaka ett potentiellt livshotande ökning av mjölksyra i moderns blodomlopp .

Previous:nothing Next:sjukdomar som orsakar ett kliande hårbotten

Relaterade artiklar


 • fitness tips för män
 • vad är en kolesterol gräns?
 • naturlig hemorrhoid behandling
 • hur man känner igen symtomen på koloxidförgiftning
 • lämpligt organ mekanik: lyftteknik
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • hur man kan sluta röka
 • prostata behandlingar
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • barnen utöva rutiner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com