Hur du tar värktabletter under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-13
När du är gravid, det finns många regler att följa. Det är legitimt att vara bekymrad över dina rörelser, allt du äter och allt du dricker. Det är också vanligt att oroa sig vilka mediciner du kan ta. Eftersom gravida kvinnor får ofta huvudvärk och andra värk i kroppen, att veta vilka mediciner som är säkra att ta och som inte är väsentligt <. h4> Hur ta värktabletter under graviditeten
1.
känna din kropp. Om du ofta får sinus huvudvärk, till exempel, bör du tala med din barnmorska när du besöker honom eller henne för första graviditeten besök. Fråga om smärtstillande du för närvarande tar är acceptabelt, eller om du bör göra ändringar. Att göra detta tidigt ger dig en chans att göra upp planer för eventuella ändringar du kan behöva göra för att din nuvarande regim. Oavsett vad du nu ta smärtstillande för, bör du tala med din läkare, även om du tror att medicin kommer att skapa några problem alls.
2.
Läs upp. De flesta gravida kvinnor är glada över att läsa allt de kan om sin graviditet, och vad som är acceptabelt och vad som inte under graviditet. Läs allt du kan om olika smärtstillande och utbilda dig själv om vad som finns i dem och vilken skada de kan orsaka att ditt foster (om någon).
3.
Undvik vissa smärtstillande medel. I allmänhet, experter är överens om att Tylenol eller andra produkter paracetamol är säkra att ta under graviditeten, medan ibuprofen (finns i produkter som Alvedon och Aleve) ger en blandad reaktion. Vissa experter tror att det är säkert, medan andra tror att det kan skada ett foster som utvecklas. Några over-the-counter mediciner innehåller koffein eller andra ingredienser som du bör vara försiktig med att ta. Läs etiketterna noggrannt och alltid rådfråga din läkare om du är osäker på en viss medicinering.
4.
Lita på din läkare om han måste ordinera smärtstillande medicin till dig. Förlossningsläkare kommer i allmänhet att ordinera den lägsta dos av någon medicin tillgänglig för gravida kvinnor och kommer också att förskriva läkemedel anses säkra och effektiva under graviditeten. Den vanligaste smärtstillande föreskrivs för gravida kvinnor är Tylenol med kodein.
5.
Ta acceptabelt smärtstillande medel vid behov. Var inte rädd att ta mediciner när man är gravid. Om du kan hantera smärtan utan mediciner, är det alltid okej att göra det, men lidande genom smärta kan vara skadligt för din mentala tillstånd (och därmed fång på ditt ofödda barn också).

Tips och varningar


 • Lita på din läkare i denna fråga. Om du inte kan lita på hans omdöme här, hur kan du lita på honom att leverera ett friskt barn?
 • Lita inte på någons råd, men att av din läkare. Han vet ditt hälsotillstånd och andra faktorer som kan påverka hans beslut.


 • Previous:nothing Next:vax bygga upp förebyggande

  Relaterade artiklar


 • hur man använder dostinex
 • om Provera medicin för klimakteriet
 • prostata behandlingar
 • Hur sluta röka
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
 • perioder i klimakteriet
 • lindring för smärta i brösten
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • HIV-behandling under graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com