Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-07
Enligt Alzheimers Association, utvecklar någon Alzheimers sjukdom var 70 sekunder, och det är den sjunde vanligaste dödsorsaken. Familjer som har medlemmar med Alzheimers har svåra utmaningar. Du kan göra livet för familjen och Alzheimers patienten lättare på många sätt

Bo med patienten

Hjälp familjen genom att erbjuda att stanna hos patienten under minst tre timmar en gång i veckan. Medan du är där, läsa böcker personen kan känna igen från hennes förflutna, som till exempel klassiska romaner eller poesi. Fråga familjen för några fotografier av personen och be personen om människorna på fotografierna.
spela domino eller en annan av personens favoritspel. />
Mat utarbeta fullständiga, hälsosamma måltider för familjen, så familjen har någon tillagning eller städa, utom möjligen för uppvärmning maten. Omfattar allt som behövs för att äta måltiden såsom papperstallrikar, plast gafflar och skedar, koppar papper, servetter och även små paket med salt och peppar eller kryddor som ketchup och senap.
Du kan också köpa ett eller flera presentkort till restauranger som levererar.

Hjälp städa

Erbjudande att städa huset. Om familjen inte kommer att acceptera ditt erbjudande, köp ett presentkort från eller hyra en lokal städning i några timmar.

Tvättar

Berätta familjen du vill hjälpa dem att genom att göra tvätten. Om de vägrar, betala ett tvätteri i förväg för att plocka upp tvätten och levererar den tillbaka till familjen. Skriv ett presentkort som talar om familjen vad ni har gjort och ge dem service telefonnummer.

ta lite barnen att besöka

Ta dina barn eller den person barnbarn på besök. Alzheimers förbundets hemsida har en lista med 101 saker barn kan göra med Alzheimerpatienter.

Gå på utflykt

Ta patienten för en utflykt så att familjen kan få lite vila. Ska personen tas till en offentlig blomma trädgård eller en park där de kan se barn som leker. Fråga personen om sin barndom medan du besöker. Alzheimerpatienter minns och älskar att prata om det förflutna.

Shopping och ärenden

Erbjudande att shoppa för dagligvaror, småutgifter eller presenter till födelsedagar och helgdagar. Fråga om du kan köra några ärenden som att ta kläder till kemtvätten eller gå till posten eller apotek.

Få andra inblandade

Fråga medlemmar i en grupp du tillhör eller dina vänner att gå med på en tidsplan för att ta måltider eller bor hos den person som för avlösning på en regelbunden basis.

Drive

Erbjudande att köra patienten till läkarbesök. Detta ger familjen en annan bit av ledighet.

Motion

Berätta familjen du skulle älska att hjälpa genom att ta personen med Alzheimers på en promenad. Du kan skjuta rullstolen om personen är bunden till ett.

Previous:nothing Next:roll av psykiatrisk vård

Relaterade artiklar


 • processen för apoptos
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • myter om gul karamellfärg
 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • fitness tips för mammor att
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • förlossning smärtlindring
 • hur man kan undvika misstag med din recept
 • hur man kan förstå de hälsofördelar av fläder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com