Vilka är farorna med mikrovågsugnar?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-23
Mikrovågsugnar är verkligen en av de mest användbara uppfinningar av 20-talet. Enligt USDA, praktiskt taget alla livsmedel kan tillagas på ett säkert sätt i en mikrovågsugn, men byrån också rekommenderar användning av termometrar för att se till att maten är lagad ordentligt. Samtidigt finns det växande spekulationer över mikrovågsugn, som vissa hävdar att orsaka grå starr, cancer och andra hälsoproblem

Historia <.

År 1946 fick en ingenjör vid namn Percy Spencer idén till mikrovågsugnen när han testade popcorn och ägg nära en magnetron, en typ av vakuumrör. Den första mikrovågsugn var sex meter lång, och vägde nära 800 pounds, enligt Southwest Museum of Engineering, kommunikation, och informationsvetenskap (SMECC).

Funktioner

Varje mikrovågsugn innehåller en magnetron som tar el och befogenheter det i radiovågor på 2. 450 megahertz. Denna omvandling skapar en vibration som kockar maten, enligt USDA. I tillägg till detta måste varje modern mikrovågsugn utrustad med olika effektnivåer, som kan justeras beroende på vilken typ av mat som tillagas.

Fördelar

Den främsta fördelen med mikrovågsugnar är bekvämlighet. Amerikanerna tog inte till en uppfinning till en början, med endast 14 procent av hushållen att inneha ett år 1976, enligt SMECC. Men mikrovågsugnar har sedan ökat i popularitet, och enligt USDA, mer än 90 procent av hushållen i USA har en mikrovågsugn.

Varningar

Det största kända farorna med mikrovågsugnar är missbruk. Först får vissa livsmedel inte tillagas under rätt effekt (ett exempel skulle bränna popcorn på en alltför hög på en nivå). Mikrovågor kan också "överhettning" vätskor utanför deras kokpunkter, vilket skapar en risk för skållning. Vissa livsmedel kan inte kokas säkert i mikrovågsugn, såsom hela ägg (de kan explodera).
En del misstag placera mat i icke-säkra behållare, såsom polystyren, kokkärl metall och aluminiumfolie, som inte är säkra för mikrovåg. Det har även funnits studier gjorts på vissa plastbehållare på om värmen från mikron aktiverar partiklar i plasten som gör säkert. Enligt Harvard Medical School, den säkraste vägen är att använda plastbehållare som är märkta som "mikrovågsugn".
Även mikrovågor ger upphov till strålning, har flera vetenskapliga studier visat att mikrovågsugnar, när de använder korrekt inte genererar tillräckligt strålning att orsaka skada på människor.

teorier /Spekulationer

Under de senaste åren har det skett vissa spekulationer om att mikrovågor kan orsaka cancer hos människor. Enligt information på mercola. com webbplats, hittade en blod studie bland en grupp människor som hade konsumeras mikrovågsmat att deras kolesterolvärden hade stigit, medan hemoglobin i röda blodkroppar hade minskat.

Previous:nothing Next:screeningtest under graviditeten

Relaterade artiklar


 • långsiktiga biverkningar av Nexium
 • Graviditet & kattlådor
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • hur man får gym rabatter
 • hur sluta dricka cold turkey
 • om Provera medicin för klimakteriet
 • hur man ska behandla laktacidos
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
 • hälsa och hygien verksamhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com