Vilka är fördelarna med att sluta röka på huden?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-12
Från tidigt åldrande till förlust av elasticitet, regelbunden rökning inte bara förringar fysisk skönhet, men kan göra verklig skada på huden. Å andra sidan kan sluta röka ger några mycket viktiga benefits. There finns många allvarliga hälsoproblem som är förknippade med rökning och hudens utseende kan tyckas vara bara en kosmetisk fråga. Kan dock det allmänna hälsotillståndet i huden påverkas. Oro hudens hälsa och utseende kan vara mycket värdefullt om de kan tjäna som motivation att bryta ett nikotin beroende.

Skador

Förstå fördelarna med att sluta röka kan börja med att ta en titt på hur rökning påverkar huden. Blodflödet är mycket viktigt att huden och allt som hindrar detta flöde kan orsaka skada. Röka cigaretter resultat i absorptionen av över 4. 000 gifter i blodomloppet. Dessa gifter förflyttar sig genom blodomloppet och hamnar i huden. Dessutom orsakar rökning blodkärl i huden för att begränsa, minska blodflödet och därmed mindre syre. Självklart, när man slutar röka, slut dig denna onda cirkel av skador.

Smoker's Face

Att ge upp cigaretter innebär styrning klar för tidigt åldrande av huden som kan vara biverkning av rökning. Egenskaperna hos rökare ansikte inkludera tidigt kråksparkar runt ögonen, rynkor som bildas kring munnen och linjer som formar längs kinden och underkäken.

Psoriasis

Rökare har också större chans att drabbas av en hud sjukdom heter psoriasis. Psoriasis är ett tillstånd där hudceller ersätts alltför snabbt. Röd, patchar fjällande på huden är ett symptom på psoriasis. Att sluta röka avsevärt minskar risken för att få denna sjukdom.

Regeneration

Huden på en rökare tenderar att vara mycket torrare än en rökare. Det är visserligen möjligt för icke-rökare att drabbas av torr hud, sluta röka eliminerar extra torrhet som rökning orsakar. Kollagen är ett protein som reparerar och återskapar huden. Hos rökare, är mindre av detta protein finns för förnyelse och reparation, så huden sår läker långsammare eller kanske inte läka helt. Sparka rökning vana backar dessa frågor.

Elasticitet

hudens elasticitet ökar också genom att sluta röka. Vissa rökare skinnen har utmärglade, nedsänkt och läderartade framträdanden. Bättre elasticitet kommer att förbättra tonen och övergripande utseendet på huden. Att bli en rökare hjälper till att återställa förlorad spänst.

Färg

Att sluta röka kan också förbättra hudens färg. En rökare hud tenderar att ta på sig en grå pigment över tiden. Vissa rökare kan uppvisa en uppblåst utseende eller kan ha hud som verkar vara ha lila, röd eller orange toner. Att sluta röka är det säkraste sättet att undvika dessa negativa effekter på huden.

Previous:nothing Next:växtbaserade behandlingar för degenerativ disksjukdom

Relaterade artiklar


 • de bästa behandlingarna för hemorrojder
 • hur man förstår riskerna med att bära flip flops
 • pediatriska celiaki symtom
 • hur man använder ovulex
 • sinus smärta rättsmedel
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • hur förmå hicka
 • Hur sluta röka med patch
 • Homemade Rättsmedel för pormaskar
 • biverkningar av avsvällande medel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com