Vilka är skälen för en tidig menscykel?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-30
De flesta kvinnor kommer att drabbas av oregelbunden menstruation perioder någon gång i sitt liv. De kvinnor som närmar sig klimakteriet, den tid i livet då menstruationscykeln upphör, löper en ännu högre risk att uppleva oregelbundna cykler, särskilt tidigt menstruationscykeln. För många kan förekomst av tidig menstruationscykler vara mycket störande, och om det inte behandlas kan tillståndet förvärras

Vad är tidigt menstruationscykeln?

En normal menstruationscykel varierar mellan 23 och 35 dagar mellan start period cykel dagar. Ett tidigt menstruationscykeln är en cykel som börjar mindre än 23 dagar från den sista cykeln startdagen. Tidig menstruation cykler också kallas anovulatoriska cykler, eftersom orsaken till att de uppstår är att ett ägg inte är tillräckligt utvecklat, så att den inte mogen och inte förs ut under cykeln.

Typer av oregelbundna menstruationscykler

Det finns flera olika typer av oregelbunden menstruationscykel klassificeras med tidig menstruationscykeln.
Polymenorrhea är när frekvensen av perioderna är 21 dagar eller mindre.
oligomenorré är ovanligt perioder som inträffar mer än 35 dagars mellanrum. De med oligomenorré har också korta cykler, som varar tre dagar eller mindre.
Amenorré är den totala avsaknaden av en menstruationscykel för mer än 60 dagar. Detta tillstånd inträffar vanligen under graviditet eller amning, men kan även förekomma i andra kvinnor.

Psykologiska orsaker

Psykologiska faktorer som orsakar tidig menstruationscykeln är ovanliga men kan förekomma. Ångest, daglig stress och trötthet kan påverka fysiska välbefinnande i kroppen och ändra balansen av kemikalier, inklusive hormoner. Dessa faktorer kan producera fysiska faktorer som kan leda till tidig menstruationscykler. Uppleva tidigt menstruationscykler kan orsaka mer känslomässig stress, som orsakar tidig menstruationscykler, slutar i en kontinuerlig störande cykel. Kvinnor måste uppmärksamma dessa tecken och göra en ansträngning för att ändra stressfaktorer i sitt liv.

Fysiska orsaker

menstruationscykeln är beroende av hormonnivåerna, inklusive östrogen och progesteron. Båda dessa hormoner reglerar ägglossning, som påverkar längden på menstruationscykeln. När dessa hormoner blir obalanserade är ägglossning störs och i början av menstruationscykeln förekomma.

Behandlingar

Det finns flera behandlingsalternativ som finns för att reglera och förhindra tidig menstruationscykler. Den bästa metoden kan vara en kombination av följande alternativ:
Livsstilsförändringar --- Om en kvinna upplever tidigt menstruationscykler på grund av psykologiska orsaker som stress och trötthet, då livsstilsförändringar är mycket viktiga. Lägga regelbunden motion som en del av din rutin kan också hjälpa, speciellt stressreducerande övningar som tai chi eller yoga. Ändringar i kosten kan också hjälpa till att reglera hormoner. Livsmedel som soja, äpplen, körsbär, ris, vete-och jams alla är kända för att främja östrogen produktionen.
Alternativ medicin --- Det finns två typer av växtbaserade kosttillskott som hjälper dig återställa en balans av hormoner. Phytoestrogenic örter, såsom silverax, innehåller vegetabiliska östrogena föreningar. Även om dessa örter kan inledningsvis hjälpa till att balansera hormonerna, vara försiktig, eftersom du använder dessa för länge kan ge upphov till att sluta producera östrogen, därför orsakade långsiktiga problem. Icke-östrogena örter inte innehåller någon östrogen föreningar, men vissa vill Macafem kan nära hypofysen och endokrina körtlar, stimulera dem att naturligt producera hormoner.
Receptbelagda läkemedel --- I extrema fall kan hormonbehandling bli nödvändigt att balans hormonnivåer. Undergång detta tillvägagångssätt är att det finns många biverkningar som kan vara mer besvärande än de tidiga menstruationscykeln.

Previous:nothing Next:biverkningar av Mirena preventivmedel enhet

Relaterade artiklar


 • hur man får motion på 5 minuter
 • hur man kan sluta röka
 • långsiktiga biverkningar av Nexium
 • fitness tips för män
 • barn beteende modifiering
 • risker med att fentermin
 • hur man förebygger sömnsjuka
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • vad är en kolesterol gräns?
 • om osteopater
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com