biverkningar av Mirena preventivmedel enhet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-29
Mirena är en form av hormonell spiral eller spiral. Till skillnad från andra T-formad, koppar spiralen är, är Mirena göras med en plastram. Den kan placeras i livmodern, och stanna kvar där i fem år. Genom att placera spiralen i livmodern, är graviditet förhindras på grund av formen på spiralen, vilket gör möjligheten att spermier som reser in i livmodern omöjligt. Spiralen innehåller också levonorgestrel, en typ av gestagen. Den progestin gör livmodern ogästvänliga för implantation av ett ägg. Biverkningar från Mirena varierar.

PID

PID, eller inflammatoriska sjukdomar, är en typ av infektion som effekter det reproduktiva systemet. . Enligt skaparna av Mirena, är andelen kvinnor som kan utveckla denna infektion mindre än 1 procent. Vanligtvis är en PID ett resultat av en sexuellt överförbar sjukdom, som klamydia. Även om Mirena används som förebyggande för graviditet, utan att använda kondom, kan sexuellt överförbara sjukdomar utgör fortfarande en risk. När en PID går obehandlad, allvarliga komplikationer som infertilitet och bäckensmärta kan förekomma.

Hälsoeffekter

På grund av hormonella förändringar, är en bieffekt av Mirena oregelbundna menstruationer. Mayo Clinic anges att vissa kvinnor kan uppleva oförutsägbara perioder, medan många inte kommer att ha en period alls. Mycket sällsynta fall kan ett tillstånd som kallas SEPI: s förekommer. Detta är en typ av infektion som kan vara livshotande. Om du börjar uppleva svår smärta, eller feber med influensaliknande symtom, som frossbrytningar eller kräkningar /illamående, som inte kommer att försvinna, se din läkare leverantören omedelbart.

Eventuella biverkningar

När spiralen är placerad inom livmodern, kan du uppleva obehag eller smärta. Yrsel och lätt blödning är också normalt. Men ihållande kramper och smärta är inte normalt, och det är viktigt att tala med din läkare om smärtan. Ibland Mirena kan slinka ut ur livmodern. Om detta händer, ökad blödning och smärta kan uppträda. Cystor kan också utvecklas med placeringen av Mirena. Mycket sällan gör med en cysta kräva operation.

Vanliga biverkningar

Ibland ett flytningar kan förekomma. Om denna urladdning blir tung eller börjar ha en doft som är foul, se din läkare, eftersom detta kan vara ett tecken på infektion. Huvudvärk, viktökning, ryggsmärtor, minskade sexlusten och akne förekomma hos vissa kvinnor. Symptomen kan även omfatta lynnighet, smärta i bäckenregionen om du har en period, högt blodtryck och inflammation i fortplantningsorganen.

Andra biverkningar

I mycket få fall kan Mirena orsaka migrän och blodbrist. Om du får förlängd tid, tala med din läkare, eftersom detta inte är normalt. Hives och utslag kan förekomma, liksom känsla som om du är uppblåst, hårväxten eller håravfall och smärtsamma samlag. Eksem kan uppstå, och svullnad i händer och fötter kan också hända.

Varning

Mirena är inte en exakt typ av preventivmedel. Enligt skaparna av Mirena, cirka 2 av 1000 kvinnor kan bli gravida. Utomkvedshavandeskap kan uppstå när en graviditet utvecklas utanför livmodern. Dessutom, om du blir gravid med Mirena kan smitta hända och missfall, för tidig födsel eller dödsfall är också en möjlighet. Om du får blödningar åtföljs av svår smärta, uppsök omedelbart läkarvård, eftersom detta skulle kunna vara tecken på utomkvedshavandeskap. Det är viktigt att tala med din läkare om du tror att du har blivit gravid eftersom graviditeten medan du använder Mirena kan vara livshotande.

Previous:nothing Next:Hur mycket sömn behöver ett barn behöver?

Relaterade artiklar


 • hur man använder bromokriptin
 • hur man kan bli av med celluliter
 • Hur sluta röka med patch
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • vad är en doppler test?
 • Vilka är farorna med mikrovågsugnar?
 • Vilka är fördelarna med att sluta röka på huden?
 • orsakerna till lateral knäsmärta
 • typer av äggledaroperation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com