hälsa och hygien verksamhet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-14
"En sund själ i en sund kropp" är ett talesätt från de gamla romarna, vilket innebär att att må bra, måste du vara frisk. Hälsa och god hygien går hand i hand. Den bästa tiden att lära sig god hygien är när man är ung, så börja tidigt med dina barn

Tvätta dina händer <.

Det bästa du kan göra för din hälsa är att tvätta händerna. Du behöver inte fancy tvål eller gel, men du kan få ut mer av att tvätta händerna om du har en trevlig lukta tvål av din diskbänk. Tvätta innan du förbereder eller äta någon mat, samt efter användning av badrum eller byta ett barns blöja.

Använd rikligt med tvål och varmt vatten, skölj väl och se till att skrubba under naglarna. Tvätta händerna hjälper dig att undvika att bli sjuk, vilket särskilt gäller för barnen i skolan där de är i nära kontakt med rinnande näsor och andra studenter med förkylningar. Låter enkelt, eller hur? Men enligt hemsidan Medical News Today, mindre än 50 procent av människor tvätta händerna. Så gör det till en prioritet att lära ditt barn att tvätta händerna så fort hon kan gå.

Svettiga kläder är smutsiga kläder

En bra svettig träning är bra för din kropp, men det kan inte vara så snäll på näsan. Även barn kommer tillbaka från nisch eller skolan svettig och illaluktande. Det bästa du kan göra med svettiga kläder är att lägga dem i tvättkorgen. Iklädd svettiga kläder igen kommer bara återuppliva lukt och kan uppmuntra bakterier tillväxt, särskilt i strumpor och skor. Ibland vill man använda samma kläder igen, eller du kan behöva, om du är skyldig att bära uniform till skolan eller arbetet. Om de luktar bra, häng upp dem och låt dem luft innan du lägger dem igen. Praxis god hygien genom att ändra underkläder och strumpor eller strumpbyxor varje dag.

Bada regelbundet

Du vet redan hur viktigt det är att tvätta händerna. Det är lika viktigt att ta ett bad eller dusch en gång om dagen om man vill hålla sig frisk och må bra. Oavsett om du tvättar håret som ofta beror på hur fet den är. Du kanske upptäcker att tvätta håret varannan dag är gott. Lär dina barn att tvätta med tvål och vatten och inte bara njuta av att vara under vattnet.

Borsta tänderna minst två gånger om dagen, och ännu bättre efter en måltid, inte bara lämna dem renare och friskare, men kommer att se din andedräkt håller rent och fräscht doftande. Bär en resa tandborste och liten tub tandkräm med dig så att du aldrig oroa dig för andra luktar lunch på din andedräkt.

Med dessa enkla hälsa och hygien tips, kan du ha en sund själ i en sund kropp.

Previous:nothing Next:Hur ofta ska du sola inomhus?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar sätt att sluta röka
 • slutskede av graviditeten
 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
 • hur man förebygger kärnikterus
 • hur man kan förstå biverkningar av CLA
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • mycket socker diet effekter på de äldre
 • vad är kamomill?
 • sinus smärta rättsmedel
 • springmask botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com