hem rättsmedel för fästingen avlägsnas

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-03
Det finns många huskurer för fästingen bort. Många av dessa metoder låter mycket enklare och mer attraktivt än vad läkaren rekommenderade metoden för tång avlägsnande av otäcka parasiten, men faktum kan öka risken för infektion eller sjukdom för den som utsatts för fästingbett

Vad är en fästing?

En bock är en liten, blodsugande parasit i arachnid familj som lever på blod på en värddator varelse, som rådjur , kor, hundar, katter och även människor. Fästingar "hitta" värdar genom att sitta på höga grässtrån eller i träd eller buskar, väntar på en värd att resa med. När värden borstar lövverket eller gräset är fästingen sedan överföras till värdens kropp. Det kommer oftast leta efter en varm, fuktig plats på värden kroppen, vilket förklarar varför fästingar finns ofta i armhålorna, crotches och andra skrevor. När den hittar ett lämpligt område av kroppen, kommer det att fästa sig till värden genom att bita, och sedan sätta en sond genom huden av värd för att suga blod. På detta sätt kan kryssa passera längs sjukdomar och infektion såsom tularemi och borrelia.

Vanligaste rapporterade Huskurer

Många förespråkar omfattar kryssa i ett ämne som kommer att kväva den. Man tror att fästingen kommer att kvävas och sedan släppa, släppa sig själv utan att behöva dra bort det eller oroa sig för huvudet kvar i huden. De olika ämnen rapporteras till arbete är vaselin, flytande tvål, varmt stearin, nagellacksborttagare, mjällschampo och bensin.

Vissa människor förespråkar skadar fästingen genom att bränna det eller peta igenom det med en sutur nål. Andra förespråkar att använda kanten av ett kreditkort för att skrapa fästingen ut i huden eller använda vassa instrument för att ta bort fästingen.

Det finns over-the-counter spray preparat som påstås frysa fästingen, vilket gör det omöjligt att få upp eller dregla, men låta bita att släppa till stöd i enkel hantering.

En ovanlig metod är att fukta en fingertopp med saliv och försiktigt göra cirklarna på fästingen tiden tills det släpper i huden. Personen tar bort fästingen så kramar omedelbart att det mellan tummen och pekfingret naglar att döda den, så att man undviker fästingen omedelbart bita igen.

Varför är dessa metoder bör undvikas

Dessa typer av avlägsnande kan fungera ibland, men Det är för att det antingen gör att fästingen att kväva eller chocker fästingen in släppa den bett. Oavsett vilket är det fästingen kan spy innehållet i dess mage, orsakar en tillströmning av ytterligare bakterier och bakterier i bettet området. Detta kan leda till en högre risken för infektion och /eller sjukdom.

Vidare bör fästingar aldrig hanteras med bara händer, om det alls är möjligt. En bock är potentiellt full av sjukdomsalstrande bakterier. Anytime en fästing hanteras eller tas bort med bara händer, är det lämpligt att omedelbart och noggrant tvätta händerna med en antibakteriell tvål eller rengöringsmedel.

Rätt sätt att ta bort en fästing

Fatta fästingen med pincett trubbiga nära huvud, och sakta och konsekvent dra tills fästingen släpper sitt bett. Döda och lagra fästingen, om symptom på sjukdom följer och en läkare behöver se provet.

Previous:nothing Next:diet tips för kvinna som har för avsikt att bli gravid

Relaterade artiklar


 • hur man hittar svar på medicinska frågor
 • russin gin botemedel mot artrit
 • myter om gul karamellfärg
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • diet meny för graviditet
 • skäl att säga nej till rökning
 • carb räkna för barn med diabetes
 • barn beteende modifiering
 • om träning under graviditeten
 • hur man använder desinfektionsmedel och antiseptiska medel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com