hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-02
Vår kropp har faktiskt två cirkulationssystem. Medan de arbeta individuellt med att utföra sina viktigaste funktioner, de arbetar också tillsammans i någon mån. En av dessa, det kardiovaskulära systemet, ger våra kroppsvävnader med behövs syre, näringsämnen och hormon-rika blod som krävs för det dagliga funktioner. Den andra, lymfsystemet, frigör vår kropp avfallsprodukter (inklusive gamla röda blodkroppar) produceras under dagliga interna funktioner, vilket skyddar oss från de skadliga effekterna vi skulle uppleva något annat. . Dessutom mjälten (del av det lymfatiska systemet) fungerar även som en blod reservoar för hjärt-kärlsystemet tills blodet behövs

Hur det kardiovaskulära systemet är besläktade med det lymfatiska systemet

För att förstå hur det kardiovaskulära systemet är relaterat till det lymfatiska systemet, behöver vi titta på båda dessa symptom mer på djupet. I det kardiovaskulära systemet är blod det fordon som användes för att leverera syre, näringsämnen och hormoner till olika muskler och vävnader organ i kroppen. Artärer ger detta laddas blod i olika delar av kroppen, med hjälp av kapillärer för några av leverans. Sedan venerna tillbaka utarmat blodet tillbaka till hjärtat för syresättning igen.
Medan njurarna fungerar som huvudsaklig blod Tankrengöringsanläggningen i kroppen, avlägsna avfall och vätska överskott från det, spelar det lymfatiska systemet också en roll i reningen av blodet. Det tar bort den gamla röda blodkroppar och alla egensinnig blod som kan ha trängt in muskelvävnad misstag under transitering genom kroppen.

lymfsystemet Förklarat

När muskler och blodkärl i kroppen börjar röra sig och fungera under hela dagen (som från djupandning verksamhet eller fysisk rörelse), avfall på muskelvävnad börjar sippra in i lymfan kapillärerna . Detta driver de muskler och organ mjukpappersprodukter avfallet i lymfkärlen stöd lymfan att samla in och ta bort denna typ av avfall, som ibland innehåller blod som avges i muskeln vävnaderna misstag.
Som avfallet passerar genom lymfkörtlar finns överallt i kroppen, är några skräp (gamla röda blodkroppar, till exempel) och överflödig vätska (samt bakterier och cancerceller) förtäras av lymfkörtlarna "celler. Slutligen, efter dessa restprodukter tas bort, reser de återstående friska lymfan till vare sig den bröstkorg eller höger lymfvägarna --- beläget i axelpartiet --- där det sedan blandas med blod, så det kan återföras till hjärtat för vidare användning

ett samband mellan de två systemen. sophämtning

Ett sätt det finns ett samband mellan hjärt-och lymfsystemet är det faktum att båda systemen har processer som befria kroppen av avfallsprodukter, och dessa processer bidra till att undanröja en del av samma skadliga egenskaper är gemensamma för dem båda: gamla röda blodkroppar, giftigt avfall och patogener.

Relation av kapillärer och Fartyg

En annan relation mellan de båda är det interna systemet av kapillärer och fartyg som i stort sett parallellt med varandra i hela kroppen: en arbetsgrupp för att ge näring och syre till muskler och organ, den andra arbetar för att befria dem om det avfall som produceras. Trots att kapillärerna och fartyg för hjärt-kärlsystemet hålla blod, och det lymfatiska dem hålla lymfa, båda system arbetar i samklang med samma övergripande mål: att upprätthålla kroppens förmåga att fungera på optimal nivå utan hinder av patogener, eller skadliga avfall.

Betydelse

Precis som det kardiovaskulära vener har en-vägs ventiler för att förhindra blod returflöde, lymfkärlen har en-vägs ventiler för att förhindra återflödet av lymfa. Detta är ännu ett sätt att dessa två system liknar varandra.

Previous:nothing Next:lämpligt organ mekanik: lyftteknik

Relaterade artiklar


 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
 • övning i tidig graviditet
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • förlossning smärtlindring
 • sommar säkerhet för barn
 • hur man gör Lamaze
 • biverkningar av avsvällande medel
 • Hur snabbt Depo skott arbete?
 • problem som uppstår från dålig hållning
 • orsakerna till svår mensvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com