när du ska ta ett graviditetstest

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-09
Med ett graviditetstest kan känslosam. Det är viktigt att genomföra provet vid lämpligt tillfälle, eller resultatet kanske inte korrekt. Alla graviditetstester mäter mängden av humant koriongonadotropin (hCG) i kvinnans urin. HCG är ett hormon som produceras under graviditet då ett embryo utvecklas. Vissa hem tester kan upptäcka detta hormon så tidigt som fem dagar innan en kvinna missar sin tid

Typer

Graviditetstest finns i de flesta apotek och livsmedelsbutiker. Butiksmärkessegmenten tester är vanligtvis lika tillförlitliga som, och kostar mycket mindre än, namn varumärke test. Vissa tester kan upptäcka 20 mIU hCG, medan andra bara är känsliga vid nivåer på 50 mIU hCG.
När du köper ett graviditetstest, bör du titta på rutan för att få en uppfattning om hur känsligt testet kommer att bli. Vissa tester kan utföras så tidigt som fem dagar innan kvinnan förväntar hennes period, medan andra inte bör fattas förrän den första dagen i den missade tiden.

Timing

För kvinnor som vet när de ägglossning, är det rekommenderas de tar ett test 14 dagar från ägglossningen datum. Även om ett test kan upptäcka graviditet tidigare, är det bäst att vänta med att förhindra den besvikelse som kommer med ett falskt negativt. Tänk på att hCG-hormon inte produceras förrän embryot har implanteras sig in i livmodern. Tiden från ägglossning till implantation kan variera från fem till 12 dagar. När implantationen har skett, börja hCG nivåer multiplicera.
kvinnor som inte var du försöker bli gravid, men har missat en period bör ta ett graviditetstest bara för att vara säker. Dessutom, om en kvinna upplever vanlig graviditet symptom såsom illamående, kräkningar, oförklarlig trötthet eller viktökning, kan hon vill testa.

första

hCG-hormon är mest koncentrerade på morgonen när du vaknar. Detta eftersom du inte har ätit vätskor för en betydande tid, så din urin inte är utspätt.
Om du inte vill vänta tills i morgon, försöker testa efter fasta från vätskor i några timmar.

Previous:nothing Next:om Provera medicin för klimakteriet

Relaterade artiklar


 • förlossning smärtlindring
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
 • övning i tidig graviditet
 • hur man kan förhindra missbruk ungdomar drog
 • antibiotikum effekter på preventivmedel
 • vad är en ob gyn?
 • gratis kid motion planer
 • vad är kamomill?
 • hur man kan sluta röka
 • forma bröst övningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com