naturliga botemedel för trött

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-14
Vi känner alla trötta då och då, det är normalt. Men för många av oss, trötthetskänsla hela tiden kan vara en ständig kamp. Det finns många saker som kan vara orsaken till trötthet, och det enda sättet att lösa trötthet är att räkna ut vad som orsakar det. Denna resa kommer att bli olika för alla, eftersom vi alla har individuella utmaningar och olika situationer i våra liv. Men tills du hittar orsaken till din trötthet, finns det några naturliga botemedel som kan hjälpa. Men om trötta och slöa blir ett problem som varar i mer än några veckor, söka hjälp av läkare eller sjuksköterska, eftersom det kan vara ett tecken på en underliggande medicinsk fråga.

Ta en power nap

Gregory Belenky, MD, chef för The Sleep och Performance Research Center i Washington. State University, har gjort omfattande forskning om fördelarna med tupplur och föreslår att för vissa människor, med en 15-till 20-minuters power nap kan vara precis vad de behöver för att bli föryngrad och fortsätt med resten av dagen. I själva verket har Belenky studie visat att människor som tupplur på regelbunden basis för högst 20 minuter är mer produktiva och är också lyckligare. För att läsa mer om fördelarna med tupplur, besök healthcentral. com. Eller för att läsa mer om professor Belenky och hans studier se länk i Resources.

Snack om Högenergibehandlingsapparater Foods

Istället för att välja en chokladkaka eller en läsk för en eftermiddag mellanmål, prova småätande på friska högt energiinnehåll livsmedel, såsom broccoli, nötter (särskilt valnötter och mandlar), yoghurt och frukt. Dessa livsmedel ökar naturligtvis immunförsvaret. Ett friskt immunsystem innebär att du är friskare överlag. Och när du är frisk du har mer energi och känner sig mindre trött.

gå på en promenad

Ofta känner vi trötta helt enkelt eftersom vi inte har tillåtit vår puls att påskynda och därför metabolism inte har löst ut för att börja bränna allt som överskottsenergi som är kvardröjande inom oss. Motion är ett bra sätt att få den andra vind, eftersom den pumpar adrenalinet och ökar hjärtfrekvensen. En University of Georgia studie fann att satsa på en enkel promenad kan öka energi med 20 procent och minska trötthet med 65 procent (se Reuters referens nedan). Så om du känner dig trött, stå upp, gör vissa sträckor och gå en promenad.

Drick mycket vatten

kan Trötthet kan orsakas av uttorkning. Dricksvatten frigör våra kroppar av gifter som kan få oss att känna sig trött. Den genomsnittliga personen måste dricka minst åtta 8-oz. koppar vätska dagligen. Försök dricka bara vatten i en vecka och se om det gör skillnad. För att läsa mer om effekter på kroppen från uttorkning besök healthcare. com eller besök hänvisning nedan för att läsa en studie som utförts av Mayo Clinic om fördelarna med vatten och hur mycket av det vi borde dricka dagligen.

Banta

Många amerikaner är överviktiga eller feta. När vi bära runt en överskjutande vikt, våra kroppar måste arbeta hårdare för att göra det normala saker som uppför trappor eller gå genom affären. Ytterst gör oss trötta. Om du är överviktiga eller feta och kämpar dagligen med trötthet, konsultera en läkare och ta reda på det bästa sättet för dig att gå ner i vikt.

Sover åtta timmar

De flesta människor är vakna i 16 timmar och borde sova de andra åtta timmar. Sömn och fräschar upp och föryngrar hela kroppen, både fysiskt och mentalt. Sömn är ett av de bästa sakerna vi kan ge oss på en daglig basis. De flesta vuxna får mindre än sju timmar av sömn. Efterjustering din dagliga rutin så att du kan få en full åtta timmars sömn kommer att göra dig en värld av bra, och du kanske upptäcker att du inte kommer att känna sig lika trött under din vakna tid. Men det finns medicinska tillstånd som stör den normala sömncykel, som sömnlöshet och sömnapné. Om du konsekvent har svårt att sova eller om du har svårt att somna, besök hälso-och sjukvårdspersonal.

Previous:nothing Next:spray tan information

Relaterade artiklar


 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • hur man handskas med sörjande en förlust
 • barnen utöva rutiner
 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • process skelettmuskeltillväxten
 • Hur snabbt Depo skott arbete?
 • seborroiskt eksem hos spädbarn
 • träningsplaner för att få muskelmassa
 • hur förmå hicka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com