om Provera medicin för klimakteriet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-08
Klimakteriet avser en tid i en vuxen kvinnas liv där menstruationscykeln stannar. Detta anses allmänt vara den punkt där en kvinna inte kan bli gravid, vilket signalerar slutet på hennes reproduktiva ansvar. Klimakteriet kommer att orsaka vissa reaktioner på bristen på hormoner som normalt produceras i menstruationscykeln, däribland progesteron och östrogen. Medicinsk forskning har lett till utvecklingen av ett läkemedel derivat av progesteron kallas medroxyprogesteron, populärt kallad Provera.

Betydelsen av hormonbalansen

balansen av hormoner i kvinnans kropp är en kritisk fråga, och alla avvikelser. från den vanliga produktionen eller närvaro av både progesteron och östrogen kan påverka en kvinnas hälsa på många olika sätt, oavsett om hon är fertil eller inte. Det är därför hormonbehandling (HRT) har blivit en gemensam strategi för behandling av hormonella utarmning under graviditet samt symptom på klimakteriet, inklusive värmevallningar, humörsvängningar och sömnstörningar.

Använd

gulkroppshormon hormoner i en kvinna som inte är klimakteriet reglera funktionen av livmodern (endometriet) som förberedelse för impregnering. National Library of Medicine sägs att när klimakteriet inträffar, dessa hormoner fortsätta att tillverkas, vilket kan leda till överväxt av livmodern (endometriehyperplasi) och onormala blödningar. Hyperplasi i livmodern foder kan leda till att tillväxten av tumörer, som kan utvecklas till elakartad cancer tillväxt. Provera är föreskrivna för att behandla dessa tillstånd hos kvinnor i klimakteriet.

Problem

De problem som kan uppstå från att förskriva hormoner beror på en kombination av de typer av hormoner som används och längden på föreskrivna användningen. Enligt American Association Graviditet, kombinerar östrogen och gestagen i HRT har potential att orsaka mindre allvarliga tillstånd, såsom vikt förändringar, håravfall, illamående, sömnlöshet och gulsot. Det finns dock möjliga reaktioner av en allvarligare karaktär från att ta dessa HRT kombinationer, såsom hjärtsjukdomar, stroke, demens och lungemboli.

tecken på komplikationer

Enligt American Association Graviditet, det finns flera möjliga tecken på komplikationer. Dessa inkluderar depression, svår buksmärta, gulsot eller långvarig, riklig vaginal blödning. Enligt UPMC, har en studie visat att Provera är kopplad till en något ökad risk för bröstcancer, särskilt hos patienter under 35 år. I en annan studie, också rapporterats av UPMC, har visat att det inte finns någon bevisad koppling mellan Provera och bröstcancer. Du bör inspektera ditt bröst ofta för att leta efter nya klumpar som kan bildas.

Slutsatser

Användningen av Provera för att behandla klimakteriet kan vara en säker och tillförlitlig metod under en läkares vård. Varje patient som ordineras Provera bör vara medvetna om de eventuella biverkningar och saker att titta efter som kan vara tecken på en mer allvarlig fråga.

Previous:nothing Next:fördelar med fiskolja under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla barneksem naturligt
 • hur man läser en QuickVue graviditetstest
 • orsakerna till svår mensvärk
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • vad som orsakar en sätesbjudning presentation?
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • processen för apoptos
 • hur man använder dostinex
 • seborroiskt eksem hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com