orsak av svamp

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-31
Fungus är ett brett begrepp som gäller för en klass av arter. Mer än 70. 000 olika typer av svampar har identifierats, både bra svampar (antibiotika, tryffel, jäst och modell) och dåliga svampar (de som orsakar infektioner).

Svamp är naturligt förekommande. Det finns ingen orsak av svampar, men vissa situationer kan främja deras tillväxt, och olika svampar frodas i olika situationer.

Fungus kan växa nästan överallt. Vissa typer av dålig svamp kan växa i våra kroppar eller runt våra hem och påverkar våra dagliga liv i negativt sätt. Att förstå orsakerna till dessa dåliga svampar kan vara till hjälp i kvarvarande friska

Allmänt svamptillväxt

Svamp är naturligt förekommande i nästan alla habitat, från öken till havet, från varma miljöer till låg miljöer. Svampen växer även i rymden. Antalet svampar som identifierats av forskare inte ens börja skrapa på ytan av den uppskattade mer än 1,5 miljoner svampar.

Ämnen som stöd i tillväxt

Svamp foder bort av en mängd olika organiska element som svampar kan metabolisera , inklusive kol som skapats av andra organismer-i. e. de äta upp sina värd-nitrater, acetater, etanol eller ammoniak. Så även om svampar kräver näringsämnen från en värdorganism att växa, kan de hitta de näringsämnen nästan var som helst under nästan alla omständigheter.

Svampinfektioner

Vissa svampinfektioner kan ha en negativ inverkan på människor. När dessa svampar växer på kroppen kan de orsaka klåda och andra problem. Orsaker till svampinfektioner inkluderar dålig blodcirkulation, svettningar och en varm och fuktig miljö.
Infektioner som mål kroppen också har särskilda orsaker. Fotsvamp orsakas av foten kommer i kontakt med en smittad person eller yta-inklusive golv eller delad skor. Ringorm orsakas också av kontakt med någon som är smittad.
Svampinfektioner kan förvärras av kortison krämer. En gång smittat med en svamp, kan kroppen vänja sig svampen och sluta försöka bekämpa den. Svampen kommer då att växa och förbli hämningslöst.

Lawn Fungus

Svamp kan också växa på gräsmattor och skada utseende och hälsa på gräset. Dessa svampar innehåller mögel, fläckar dollar, ringar älva och svamp. Svampar på gräsmattor orsakas av ett överskott av vatten eller brist på näringsämnen i jorden.

Svamp och livsmedel

Svamp kan växa på mat som inte är ordentligt bevaras. Aspergillus är den vanligaste sådan svamp. Den växer om det är för mycket fukt, om maten är utsatt för en svamp i luften eller om maten börjar brytas ner.

Previous:nothing Next:autism medvetenhet aktiviteter

Relaterade artiklar


 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
 • diet plan för barn med ADHD
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • användning av medroxyprogesteron
 • Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • förlossning smärtlindring
 • hur man kan förhindra missbruk ungdomar drog
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com