orsaken till pustler

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-15

finnar och pormaskar

pustler huvudsak finnar med Mästerkatten i dem. . Pus är resterna av vita blodkroppar som kom till just por i din hud att besegra en infektion. I finnar och pustler (som ibland kallas whiteheads) är urlakat blockeras med svett, olja eller döda hudceller och bakterier börjar infektera och foder på överskjutande sekret. Bakteriernas sekret irritera väggarna i porerna så att den blir röd och sväller till en finne. Experter är inte säker på varför vissa finnar blir pustler. Bakterien finns på vår hud hela tiden, och ibland en boll av olja blockerar öppnandet av por tillräckligt länge innan någon infektion för luften att vända oljan gul eller svart, som vi kallar en blackhead.

Blockerade porer

finnar kan ligga var som helst på huden. Under puberteten, många av oss få mer olja och svett på vår hud, vilket kan blockera våra porer och leda till akne. Tvätta ansiktet ofta kan hjälpa, men många finnar form när vi sover. Vissa människor har talgkörtlar är mindre aktiva, så de har färre problem med akne. Vissa människor skjul döda hudceller snabbare än andra, så backup av döda celler också blockera porerna. När som helst bakterier börja mata på materialet i det blockerade porer, kan en finne eller pustule form.

P. acnes Bakterier

Den gemensamma Propionibacteria acnes är alltid på vår hud och trivs i den anaeroba (utan syre) miljön i en nätansluten por. Eftersom bakterierna smälta det ackumulerade olja, producerar de en sur substans som irriterar cellerna i porerna. Irritationen gör att cellerna sväller med mer blod, höja en liten bula på huden. Om infektionen är tillräckligt betydande, kan vita blodkroppar börjar ackumuleras. På något sätt får de tvingas upp till ytan i pustler. Så småningom när tillräckligt mycket av bakterierna ha slukats upp av de vita blodkropparna, rodnad och svullnad börjar försvinna. Poppar puss med tryck kan öppna pustule upp till ytterligare infektion.

Previous:nothing Next:botemedel för en öronvärk

Relaterade artiklar


 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • fitness tips för mammor att
 • Homemade Rättsmedel för pormaskar
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • övningar att göra under graviditeten
 • övningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com