orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-24
Det finns många orsaker till att dina ben är kramp på natten, av vilka vissa kan förebyggas och av vilka en del kan vara att berätta att det finns en underliggande sjukdom som kräver din uppmärksamhet. Varje gång benet allvarligt kramper, kan du har kvarstående ömhet i flera dagar eftersom dina muskler har varit onaturligt klungade upp till en boll tills den avtog kramp

Ömhet

En natt ben kramp kan vara så olidlig att den inte bara ta dig ur sängen med en yelp men efterdyningarna av kramp kan dröja kvar och orsaka träningsvärk i benet, enligt Healthline . com (se Resurser). En allvarlig ben kramp kan resultera i ihållande svullnad och ömhet i den drabbade muskeln upp till flera dagar efter kramp har lagt sig, enligt Medicinenet. com (se Resurser).

Orsaker

Enligt Diabetichealthinfo. com, vatten medel (diuretika) hjälper kroppen att bli av med salt (natrium) och vatten, som tvingar njurarna att lägga mer natrium i din urin. När detta sker, natrium blodiglar vatten från blodet och detta sjunker nivåerna av vätska i blodkärlen, vilket minskar trycket på dina kärlväggar. Detta är bra för någon som har för mycket vätska i kroppen och behöver bli av med det, men kan diuretika bryter kaliumnivåerna i kroppen och detta kan leda till natten ben kramper. Diabetes Information bibliotek förklarar att personer som har diabetes, och som tar insulin som följd, kan drabbas av lågt kalium och det är därför de upplever kramper i benen. Underskott av natrium och magnesium kan förekomma hos personer som har diabetes, vilket också orsakar kramp i benen.

Inaktivitet

Nocturnal benkramper kan orsakas av inaktivitet under dagen, enligt Wellsphere. com. Inaktivitet innebär inte bara frånvaro av motion, men att du går fel, vilket resulterar i begränsad rörlighet i muskeln gemensamma, vilket kan leda till att du kramp på natten. Nattetid kramp kan också orsakas av uttorkning, vilket kan resultera i en vätska obalans.

Bananer

Vissa människor lovar att äta bananer regelbundet, som inför kalium i kroppen, kommer att eliminera ömma benmuskler och kramp i benen. Man tror att en brist på kalium kan leda till kramper och ömhet, enligt Dummies. com.

Vitaminer

Även det medicinska samfundet är inte riktigt säker på varför det är så, om du har en brist på B6 (pyridoxin), B5 (pantotensyra) eller B1 (tiamin), kan detta leda till kramper.

Chronis Ischemia

Kronisk ischemi är en av de viktigaste orsakerna bakom benet kramper, enligt Cure-back-smärta. org (se Resurser). När blodflödet är begränsad, uppstår syrebrist i delar av kroppen och detta kan orsaka smärta och kramper. Blodpropp, hjärtproblem och tilltäppta artärer (ateroskleros) kan resultera i natten ben kramper. Cirkulationen till benen kan minskas under sömnen och svåra kramper kan förekomma. Detta kallas claudification smärta. Enligt Medicinenet. com är denna smärta faktiskt inte en typisk kramp, men det känns som en, utan en följd av mjölksyra och andra kemikalier ansamlas i musklerna.

Graviditet

Om du är höggravid, du kan uppleva kramp i benen på natten eftersom benen blir ett träningspass under dagen, bära omkring på den extra belastning, och också för att den utvidgade livmodern kan vila på ställen som inte är van vid detta extra tryck. Övriga villkor såsom perifer kärlsjukdom (PAD), kan en under-aktiva sköldkörteln (hypothyroidsim) och Addisons sjukdom orsaka nattliga ben kramper.

Previous:nothing Next:hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen

Relaterade artiklar


 • hur förmå hicka
 • information om sjukförsäkring för hög risk människor
 • vad höjer diastoliskt blodtryck?
 • hur man förebygger sömnsjuka
 • orsaken till pustler
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • diet meny för graviditet
 • forma bröst övningar
 • hur man kan öka fysisk aktivitet
 • hur man använder antiseptika
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com