stadier av alzhiemer sjukdom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-11
Alzheimers sjukdom är en form av demens, vilket är en term som används för att beskriva en uppdelning i en persons normala hjärnfunktioner. Trots att symptom på båda kan vara lika, en person som uppvisar tecken på demens inte nödvändigtvis utvecklar Alzheimers sjukdom. Det finns särskilda riktlinjer som används av läkarkåren för att avgöra huruvida en person kan uppvisa tecken på Alzheimers sjukdom. Antalet steg varierar i de olika uppsättningarna riktlinjer som har utvecklats, men de alla visar liknande symptom för att leta efter.

inledningsskedet

Alzheimers sjukdom kan vara svårt att upptäcka i sin allra tidigaste skeden. . Detta beror på att många människor, särskilt de som är över 55 år, kan uppleva en tillfällig minnesfel, t. ex. att glömma ett telefonnummer eller en persons namn. Det är när dessa förfaller börjar inträffa oftare att möjligheten att Alzheimers sjukdom uppkommer. Glömmer ord eller fraser eller föremål misplacing som glasögon eller bilnycklar kan de första tecknen på uppkomsten av Alzheimers sjukdom, speciellt när det blir märkbart till familjemedlemmar eller andra som är bekanta med den personens normala vanor.

Måttlig Scener

mer avancerade stadier av måttlig Alzheimers sjukdom upptäcks i en klinisk intervju. Enligt Alzheimers föreningen sin förmåga att utföra matematiska beräkningar eller uppgifter planerar t. ex. menyer och hushållens budget planering kan vara märkt. Möjligheten att återkalla den senaste tidens händelser eller aspekter av personliga historia kan också vara tecken på uppkomsten av denna sjukdom. Personen kan också börja verka tillbaka eller dämpad, särskilt i socialt eller psykiskt utmanande situationer. Dessa indikationer kan vara tecken på måttlig Alzheimers sjukdom.

Svårare Scener

Enligt National Library of Medicine ökad oförmåga att komma ihåg personliga uppgifter som ett hemadress och telefonnummer eller high school eller college som de gått ut kommer att vara tecken på en allvarligare fall av Alzheimers. Att vara förvirrad om var de är eller varför de är där kan vara symtom på sjukdomen, samt har svårt att vardagliga funktioner som att välja lämpliga kläder eller problem i badrummet, inklusive glömma att spola eller ökad inkontinens. Förändringar i beteende kan börja visas, såsom radikala humörsvängningar, paranoia, hallucinationer eller tvångsmässigt åtgärder som handvridande eller riva papper.

Mycket svår Scener

Vanliga funktioner kommer att bli kraftigt nedsatt i de mest avancerade stadier av Alzheimers. Förmågan att tala sammanhängande eller ens tala alls kommer att minska betydligt. Personen kan bli oförmögen att foder eller klä sig själva och behöver hjälp att gå på toaletten. De kommer att börja behöva hjälp sitter upp och gå med den övergripande förmåga att kontrollera motoriska funktioner försämras. Detta på allvar kommer att hämma deras förmåga att göra ansiktsuttryck, att tala, att reagera på fysisk stimuli av något slag, eller ens att svälja.

Ytterligare fakta

En person som blir drabbade av Alzheimers sjukdom kan överleva allt från 2 år till 20 år. Detta beror på deras ursprungliga fysiska och psykiska hälsa samt eventuella genetiska tendenser till denna sjukdom. Tidig upptäckt kan bidra till att minska effekterna av Alzheimers sjukdom, men det finns för närvarande inget känt botemedel. Medicinsk vårdgivare rekommenderar rutinkontroller för varje person som har en släkthistoria av sjukdomen eller som börjar visa symtom på ett tidigt stadium.

Previous:nothing Next:Hur påverkar kön blodtryck?

Relaterade artiklar


 • Fakta om fiskolja för barn
 • Så för att lindra symtomen period
 • hur man använder dutasterid
 • hur man använder antiseptika
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • hur förmå hicka
 • hur sluta dricka cold turkey
 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
 • barn beteende modifiering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com