tonåren cervixcancerprevention

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-22
En av fyra tonårsflickor i åldrarna 14 och 19 i USA har en sexuellt överförbar sjukdom. Denna häpnadsväckande statistik var som rapporteras i mars 2008 via Associated Press, och fördes av stora tidningar och nyhetskanaler över hela världen. Ett virus som orsakar livmoderhalscancer är den vanligaste sexuellt överförbara infektioner i denna åldersgrupp

HPV och livmoderhalscancer

. Human papillomvirus, som kallas HPV, representerar mer än 100 sjukdomar, av vilka många orsakar vårtor (eller papillom) som är godartade tumörer. De flesta HPV-infektioner orsakar inga symtom och försvinner utan någon behandling under loppet av några år. Men vissa HPV-infektioner kvar i många år, ofta till synes utan symtom, men med en mycket betydande ökning av risken att utveckla livmoderhalscancer.
nästan 500. 000 kvinnor i världen får diagnosen livmoderhalscancer. Cirka 30 procent av kvinnorna som behandlas för sjukdomen dör inom fem år. Tidig behandling för sjukdomen korrelerar till bättre överlevnad statistik.
HPV kan också spela en roll i cancer i anus, vulva, vagina och penis. Förhållandet mellan dessa sjukdomar och HPV närvarande studeras.

Studier har också funnit att muntliga HPV-infektion är en stark riskfaktor för munhåla cancer (cancer som bildas i vävnader i orofarynx, som är mitt del av halsen och innefattar mjuka gommen, basen av tungan och tonsiller. Forskarna fann att en muntlig HPV-infektion och tidigare HPV exponering ökar risken för svalg skivepitelcancer, oavsett av tobak och alkohol, två andra viktiga risk faktorer för denna sjukdom. Däremot har en kombination av HPV exponering och tunga tobak och alkohol inte ha en additiv effekt.

Förebygga HPV hos kvinnor

Det enda helt tillförlitliga sättet att förhindra HPV hos kvinnor är för dem att avstå från sex helt. Använda kondom under samlag ger något mindre tillförlitligt skydd. Sexuellt aktiva kvinnor, även tonåringar, som inte använder kondom är mycket troligare att vara infekterade med HPV. Det finns nu ett vaccin som förhindrar olika typer av genitala humant papillomvirus (HPV) som orsakar de flesta fall av livmoderhalscancer och genitala vårtor.
Gardasil Vaccinet ges i tre skott under en period av sex månader. Det är rutinmässigt rekommenderas av barnläkare till föräldrar till 11-och 12-åriga flickor. Det är också rekommenderas av gynekologer för kvinnor i åldrarna 13 och 26.
Vaccinet erbjuds till flickor eftersom det är mindre effektivt för att förhindra HPV-relaterade sjukdomar hos unga kvinnor som redan har varit utsatta en eller flera HPV-virus typerna.

Hur få vaccinet

gynekologer och barnläkare över hela USA finns att vaccinera ditt barn mot HPV. De allra flesta av familjens försäkringar täcker injektioner. Många familjeplanering kliniker erbjuder dem också att patienter med rörlig ränta baserat på deras förmåga att betala.

Previous:nothing Next:hur man omfamna klimakteriet naturligt

Relaterade artiklar


 • cellprov process
 • biverkningar av epidurals
 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • Hur sluta röka
 • snarkar rättsmedel
 • typer av äggledaroperation
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • fitness tips för mammor att
 • vax bygga upp förebyggande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com