vad man ska göra hemma för klimakteriet värmevallningar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-16
Som kvinna går igenom klimakteriet producerar hormonella förändringar i samband med den här tiden i livet ofta en rad obehagliga symptom. En av de vanligaste är att av värmevallningar, en plötslig ström av värme i kroppen som utlöser rodnad och svettningar till bröst, hals och ansikte. När hormon sjunker, kan bristen på östrogen störa hypotalamus, vilket hindrar dess förmåga att reglera en kvinnas temperatur och orsakar en varm blixt. Även om dessa förnimmelser kan vara en naturlig del av en kvinnas liv, det finns saker du kan göra hemma för att minska deras inverkan.

Undvik Triggers

Samtidigt som vi länge har hört talas om triggers, särskilt när det gäller allergier eller matsmältningsbesvär. värmevallningar tros också ha en egen uppsättning av "bråkmakare". De vanligaste är koffein, alkohol, tobak och kryddstark mat. Saker som kaffe, te, vin och paprika kan nästan omedelbart sätta på en varm blixt. Röka cigaretter kan faktiskt öka förekomsten av värmevallningar.

Men inte alla triggrar inre av naturen. För många kvinnor kan temperaturförändringar eller oventilerade rum utlösa en varm blixt. Även stress och oro göra att vissa kvinnor att drabbas av denna spolning känsla. När det gäller triggers, de varierar mycket från kvinna till kvinna, och du kanske upptäcker att du har en egen uppsättning av triggers.

Så, begränsa din alkoholkonsumtion, begränsa ditt koffeinintag, missa alltför zesty eller eldig mat, hålla ett fönster öppet, investera i en fläkt och försöka slappna av. Alla dessa "små" saker kan minska potentialen hos en varm blixt. Ännu bättre, hålla notera exakt när en varm blixt slår bättre skilja dessa saker och händelser som fungerar som din triggers.

Klänning för framgång

De kläder du bär kan också bidra till uppkomsten av en varm blixt. Tjocka, kan vävda kläder göra att vissa kvinnor upplever denna känsla. Alltför korta och restriktiva plagg kan orsaka andra att "överhettas". Istället väljer ljus, lös och andande tyger. Och om du undrar över börjar bli kallt, klä sig i lager. När du känner din temperatur stiger, ta bort ett lager för att undvika händelsen av en varm blixt.

Andas

Även om det kanske inte låter som mycket, kan djupandning minska både längd och frekvens av värmevallningar. Enligt Mayo Clinic, en andningsövning som innebär rytmisk inandning och utandning av 5 sekunder var kan bidra till att minska en varm blixt.

Previous:nothing Next:snarkar rättsmedel

Relaterade artiklar


 • hjärtsvikt hosta symtom
 • hur man förbereder sig för att stoppa eller sluta röka
 • nutrition tips under graviditeten
 • de delar av matsmältningssystemet
 • diet tips för kvinna som har för avsikt att bli gravid
 • problem som uppstår från dålig hållning
 • Vilka är fördelarna med sover på rygg?
 • kegal övningar för män
 • hur man ska behandla gardenella
 • hur man använder bromokriptin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com