vad man ska ta för graviditetsillamående

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-16
Graviditetsillamående, annars känd som illamående under graviditeten, är inte begränsad till morgonen. I mer än två tredjedelar av gravida kvinnor, illamående och kräkningar kan slå till när som helst under den första hälften av graviditeten

Vad är graviditetsillamående?

Medan de flesta kvinnor som lider av graviditetsillamående att deras symtom försvinna eller kraftigt minska med den 18: e veckan av graviditeten, vissa kvinnor upplever symtom för varaktighet. A 2008 studie genomförd av en professor i neurologi vid Cornell och en evolutionsbiolog vid University of Colorado visar att graviditetsillamående är faktiskt välgörande för både modern och barnet. De hypotes att det finns evolutionära orsaker till reaktionen, som härrör från kroppens naturliga reaktion på starkt luktande livsmedel som kan innehålla föroreningar eller mikroorganismer som kan vara skadliga för mamman eller barnet.

Andra orsaker

Andra möjliga orsaker till morgonen sjukdom ökar nivåerna av östrogen och hormonet hCG (humant koriongonadotropin). Dessa hormoner kan öka känsligheten i magslemhinnan och kan orsaka kvinnor att ha förstärkt luktsinne och reaktion på lukter.

Behandling

För många kvinnor kan behandlingen vara så enkelt som att undvika de livsmedel som utlöser illamående. Ett alternativ kunde vara att försöka äta maten kall eller vid rumstemperatur, eftersom det kommer att ha en mindre kraftfull arom än varm mat. Äta enkel, mild mat kan också minska graviditetsillamående. Mellanmål på kex hela dagen kan avgöra en orolig mage, kan som att äta en proteinrik mellanmål (även om inte mejeriprodukter) precis innan sängen för att hålla blodsockernivån sjunker ihop. Med prenatal vitaminer precis innan säng kan vara till hjälp också. Det kan BÖRA du be din läkare att flytta dig till ett vitamin med lägre järn dosen för ditt första trimestern eftersom järn kan vara svårt på magslemhinnan. Undvik fet, oljig, kryddig och sura livsmedel, som tar längre tid att smälta och kan irritera en redan obalanserad mage. Ingefära är en vanlig tillägg som många kvinnor tycker att hjälp för att lösa deras Matsmältningskanaler. Om du inte hittar Ginger Ale som är gjorts med riktiga ingefära, riv lite ingefära i en kopp hett vatten.
Om allt annat misslyckas och du fortfarande befinner dig inte hittar befrielse från din graviditetsillamående, meddela din läkare. Vissa läkare kan föreslå att bära en akupressur armband, som kan minska känslor av illamående. De kan också rekommendera vitamin B6 eller ens anti-illamående läkemedel såsom metoklopramid (den generiska formen är Reglan).

Previous:nothing Next:Vilka är biverkningarna av Premarin?

Relaterade artiklar


 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • process skelettmuskeltillväxten
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • hur man använder desinfektionsmedel och antiseptiska medel
 • russin gin botemedel mot artrit
 • Hur ofta ska du sola inomhus?
 • hur läka ischias
 • skäl att säga nej till rökning
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • lindriga utvecklingsstörning symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com