vax bygga upp förebyggande

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-12
Öronvax, även känd cerumen, är en naturligt förekommande substans i det mänskliga örat. Består av en blandning av hud, hår, svett och annat skräp, finns ett överskott av öronvax enkelt behandlas av en läkare eller genom en rad olika at-home behandlingar, men det är klokt att utöva en rad olika förebyggande åtgärder för att säkerställa ett uppbyggnad uppstår inte

Syfte och utseende Öronvax

Öronvax fungerar som skydd mellan trumhinnan och yttre del av örat. Det stöd i rengöring av öron, filtrering stoft och förebygga infektion i hörselgången. Det är lätt oftast brun till mörkt orange färg, och förekommer oftare hos barn än vuxna.

Grundläggande Förebyggande

Det bästa sättet att förhindra en alltför stor ansamling av öronvax är att helt enkelt strunta i det. Örat är självrengörande, och eftersom huden på skjul hörselgången, är vaxet genomförs och avlopp.

Många är benägna att använda en bomullspinne eller andra små eller vasst föremål för att ta bort öronvax. Aldrig någonsin använda en bomullspinne, Bobby pin eller dina egna finger för att rensa öronvax ur kanalen, eftersom den skulle kunna driva det längre in i kanalen, vilket resulterar i en brusten trumhinna. Detta kan leda till tinnitus, en känsla av svindel eller infektion.

Kemisk Förebyggande

Ett par droppar mineralolja eller väteperoxid utspädd med varmt vatten i stöd hörselgången i uppmjukning av öronvax, så att den rinna lättare och minskar risken för att bygga upp.

efter dusch eller bad, några droppar tvättsprit, antingen rakt eller spädas med vinäger, instoppat i hörselgången bidrar till att förhindra att bygga upp och hålla i hörselgången torr. När de sätts, vicka på utsidan av örat för att kunna komma in i kanalen, sedan luta huvudet för att kunna rinna ut.

Dusch Förebyggande

Att hålla örat och hörselgången torrt är det bästa sättet att förhindra öronvax bygga upp, och en rad förebyggande åtgärder kan användas till stöd i detta. När du lämnar en pool eller i duschen, skakar på huvudet från sida till sida gör att överflödigt vatten att lämna hörselgången. Använd en liten vävnad höll hörnet av en handduk eller en hårtork (på sin lägsta inställning) några inches från örat hjälper till att hålla örat torrt också.

Ett stort problem är att få in vatten i örat när du sköljer håret i duschen. För att förhindra detta, hålla huvudet dras ner mot bröstet, eller dra utsidan av örat över hörselgången. This decreases the chance of water making its way into the ear canal.

dessutom se till att hålla tvål och schampo ur örat när man duschar, eftersom de kan orsaka klåda och irritation.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med att sluta röka på huden?

Relaterade artiklar


 • användning av medroxyprogesteron
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • Vilka är fördelarna med att sluta röka på huden?
 • hur man beräknar mg / kg / dag
 • äldreboende säkerhetsåtgärder
 • magkramper och klimakteriet
 • smärtstillande biverkningar
 • hur man använder bromokriptin
 • hur man kan förhindra missbruk ungdomar drog
 • skäl för att inte få perioder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com