Anvisningar för diazepam

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-22
Diazepam, kanske mer känt som Valium, är en bensodiazepin läkemedel som används vid behandling av ångest, samt symptom i samband med alkoholabstinens. Eftersom missbruk av denna drog kan leda till allvarliga biverkningar och bli vanebildande, bör du alltid följa instruktionerna för att du tar läkemedel som är noterade på recept etikett

Så att ta Diazepam

Som diazepam kommer i olika former (tabletter, kapslar och flytande), bör du alltid följa instruktionerna på etiketten just för att undvika allvarliga biverkningar eller oavsiktlig överdosering. Din läkare kommer att bedöma din situation och göra det slutliga beslutet om vilken form, hur mycket och hur ofta du ska ta läkemedlet.

Om föreskrivs diazepam i flytande form, får en särskild markering doseringssked vara erhållits för att säkerställa en korrekt dosering. Innan intag kan den spädas med vatten, juice, läsk eller pudding.

Eftersom tiden går, är det rekommenderat att du minskar dosen gradvis, och om du glömmer att ta en dos, hoppa över den helt och fortsätta med nästa schemalagda en.

Varningar /Försiktighetsåtgärder

Diazepam bör endast tas efter ordination av en legitimerad läkare. Du bör inte ta läkemedlet om du lider av följande villkor: myastenia gravis, allvarlig leversjukdom, trångvinkelglaukom, andningsproblem eller sömnapné.

Ta inte diazepam innan du använder bil eller andra tunga maskiner, eftersom det har varit känt för att orsaka en minskad nivå av vakenhet och samordning.

Ta inte diazepam med alkohol eller medan rökning, eftersom rökning kan minska sin nivå av effektivitet.

Innan föreskrivna diazepam, alltid informera din läkare om alla andra mediciner du tar, inklusive cimetidin, digoxin, disulfiram, levodopa, beslag medicinering, sömntabletter, receptbelagda smärtstillande medicin, medicinering mot depression, lugnande medel , lugnande, antihistaminer och medicin för allergier och förkylningar.

biverkningar

De biverkningar av diazepam finns på båda ändar av spektrumet och kan innehålla svaghet, trötthet, dåsighet, förvirring, pratsam, spänning, rastlöshet, darrningar och sömnproblem. Omedelbart upphörande av användning uppmuntras när de upplever något av dessa symptom.

Previous:nothing Next:smärtlindring för mindre brännskada

Relaterade artiklar


 • autism medvetenhet aktiviteter
 • typer av äggledaroperation
 • vad är en ob gyn?
 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • hur man ska behandla ångest hos barn
 • hur man beräknar mg / kg / dag
 • hur man kan sluta röka cravings
 • ideala kolesterol sortiment
 • astmabehandling för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com