Finns det ett test för Alzheimers?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-29
Ett nytt test har nyligen formulerat för påvisande av Alzheimers sjukdom. Det bästa är att en person kan utföra testet på egen hand och på bara fem minuter, så alla nödvändiga och potentiellt livräddande behandling kan påbörjas direkt

Vad är Alzheimers

Enligt Alzheimers Association, är Alzheimers sjukdom en progressiv, dödlig sjukdom som förstör hjärncellerna och skadestånd minne, tänkande och beteende. Sjukdomen blir värre med tiden och kan vara dödlig. Alzheimers är en progressiv sjukdom som 5. 300 tusen amerikaner nu lever med. Alzheimers sjukdom upptäcktes av tyske läkaren Alois Alzheimer 1906.

Tym

Enligt ABC News, ett test tillkännagav i juni 2009 kan upptäcka om en person har Alzheimers eller dess början stages. This självadministrerade test kallas Testa ditt minne eller tym.

Vad är det?

British Medical Journal kallar tym en "kraftfull och giltig" test, eftersom den kan slutföras snabbt och eftersom det anses vara korrekt. Tym skärmar en person för en rad kognitiva funktioner. Tym frågor täcka en persons förmåga att kopiera meningar och visa en allmän kunskap om språk, beräkning, verbal förmåga och olika funktioner minns.

Studie Enligt British Medical Journal, en studie avslutades den 540 ämnen . Dagen för studien var oklar. Efter avslutad prov fick 139 personer diagnosen Alzheimers. Trettio ett patienterna diagnostiserades efter att ha tagit detta test som har icke-Alzheimers degenerativa demenssjukdomar. En perfekt poängen på tym är 50 poäng personer med Alzheimers var scoring genomsnitt 33 poäng.

Gamla prov

En äldre test har tagits till möjliga Alzheimerpatienter att upptäcka om de har denna progressiva disease. The test kallas Mini Mental State Exam. Denna tentamen har varit standard examen för 30 år men kan snart ersättas med tym grund av dess ökade effektivitet och större oberoende administrera funktionen. Enligt Dr Pamela Blake, en neurolog på Memorial Hermann Northwest Hospital i Houston, Texas, staten tentamen upptäcks bara cirka 52 procent av de patienter som har Alzheimers. Blake sa att tym upptäcks 93 procent av patienterna.

Låg värdering

Enligt ABC News, en person kan göra mål låg på detta test av olika skäl. Därför, om du tar testet och poäng låg kan det inte vara ett tecken på att du har Alzheimers, det kan vara ett tecken på att en person som tar detta prov är trött, ängslig, orolig för att ta provet eller kan ha tagit mediciner eller alkohol att påverka undersökningen betyg.

Previous:nothing Next:tips för att upprätthålla en tonad kropp under graviditeten

Relaterade artiklar


 • blockerade äggledare behandling
 • kegal övningar för män
 • hur man använder dostinex
 • de delar av matsmältningssystemet
 • tecken på tidig graviditet: spottar
 • är hundens maskar dåligt för människor?
 • om klimakteriet behandling med naturmedicin
 • Hur får man en tricare tid att ses av en läkare snabbt
 • hur man kan sluta röka
 • vad höjer diastoliskt blodtryck?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com