Hur får man en tricare tid att ses av en läkare snabbt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-07
Som en militär make, är det tagit mig år att klura på hur man hål i byråkratiska militära sjukvården att få sjukvård fort när jag behöver det. Nu ska jag dela vad jag har lärt mig om Tricare med dig.

(Denna artikel förutsätter att du redan har inskrivna i Tricare Prime och har tilldelats en Primary Care Manager. )

Du behöver :
Tricare Prime Uppdrag till primärvården Manager
. Tillgång till Internet.
Klocka.


1.
Planera framåt. Du måste veta dina alternativ för medicinsk vård innan du behöver det. Denna artikel kommer att förklara hur man får vård med särskild medicinsk utnämningen boka webbplatser-för den snabbaste vård, bör du anmäla dig till konton webbplats i förväg. Jag rekommenderar att registrera dig för konton på http://www. tricareonline. com och www. mytricare. com (som beskrivs nedan) direkt så att du får dem när du behöver dem!
2.

Förstå hur utnämningarna hanteras. För primärvården är utnämningar bokas i regel ett par veckor i förväg, men det finns ett begränsat antal möten reserverade varje dag för "akut" eller "quasi-akuta" besök. Du kan få dessa samma dag utnämningar genom att vara bland de första att begära dem. Du kan antingen logga in på webben (steg 3) eller telefon (Steg 4) mellan 6:30 till 7:30 för att vara först med att rycka dessa möten för senare på dagen.
3.

använda nätet för att boka: Registrera dig för ett Tricare Online konto på http://www. tricareonline. com. Du kan vara bland de första att rycka en samma dag tid för akut vård om du logga in på denna webbplats mellan 6:30 till 07:30 Tidsbeställning för ett par dagar eller ett par veckor ute finns också på denna webbplats. Om du får svaret "inga möten som finns", prova att ändra ditt besök skäl eller välja alternativa läkare eller platser, eftersom det brukar fungera.
4.
Du kan använda telefonen för att boka (om du inte kan använda web): Skaffa telefonnummer för att läkarbesök med din primärvårdsläkare Manager. Detta är i allmänhet i en broschyr när du går med i Tricare Prime på din bas. Alternativt kan du hitta i allmänhet detta mycket enkelt med en snabb Google-sökning på följande nyckelord:

Clinic Utnämning Telefon ** din databas namn här **

Ring utnämningen linje mellan 6:30 till 7:30 på morgonen om du försöker att få en samma dag utnämning.
5.
Förhoppningsvis har du din tid nu och kan hoppa till steg 11! Men om du inte kunde schemalägga inom en rimlig tid, hålla behandlingen att ta reda på off-base hänvisningar.
6.
Bli bekant med Tricare Prime Tillgång till vård Standards. När din militära behandlingsanläggning inte kan ge dig en tid inom dessa standarder, har du rätt att begära att bli utvisad-base. Men du måste veta för att fråga-eftersom ingen kommer att erbjuda det här alternativet för dig! Här är de normer:

Akut: Primär eller specialistvård bör vara tillgängliga för patienten inom 24 timmar från tidpunkten för samtalet eller införande av samråda, e. g. , tisdag kl 10 till onsdag kl 3A59 Ett exempel på denna typ av besök Anledningen är "Ny Problem /Urgent".

rutin: Patienten bör bokas för en första primär vård besök inom 7 dagar. Ett exempel på denna typ av besök Anledningen är "Ny Problem /inte är brådskande. "

Wellness: Patienten bör planeras för förebyggande vård inom 28 dagar. ". Första Besök i PCM" Ett exempel på den här typen av besök Anledningen är

Specialitet: Patienten bör planeras till specialistvård inom 28 dagar.

Om du inte kan få en tid inom dessa standarder, säger till utnämningen linje skötare, "som inte uppfyller Tricare Tillgång till vård standarder. ?. Kan du hänvisa mig off-base "
7
Om du har begärt en off-base remiss, kan du kontrollera statusen för din förfrågan med 3 metoder:
1-Kontrollera regelbundet på www. mytricare. com (snabbaste anmälan-Se steg 8)
2-Periodvis ringa Tricare Referral reception (måttligt snabb respons-Se Steg 9)
3-Vänta på snigel postmeddelande att anlända (långsammast anmälan)
8.
vill kontrollera nätet remiss status, måste du registrera dig för ett konto med www. mytricare. com. Detta är en stor webbplats för att kontrollera ditt godkännande för den begärda remisser off-base i realtid, vilket sparar du behöva vänta i kö i telefon eller annars vänta snigelpost anmälan till anländer (en fördröjning på cirka 7 dagar). Tyvärr måste du registrera ett konto för denna webbplats innan du behöver det, eftersom registrering bekräftelse kommer med snigelpost.
9.
Vill kontrollera din hänvisning status per telefon, du ll måste ringa regelbundet med det telefonnummer som finns när du har begärt hänskjutande. Observera att Tricare säga åt dig att vänta 72 timmar eller någon annan väntetid innan ringer tillbaka, och om du inte kan teleoperatörerna "försiktigt påminna" er om att det är alltför tidigt att kontrollera. Men vara påstridig och ring ändå om du behöver det remiss snabbt, eftersom remisser ofta är genomförda i god tid före utgången av karenstiden.
10.
När du hänvisar är godkänd, ring läkare att du som avses för ett möte. Om du inte kan få en tid snart nog kan du prova någon av dessa metoder:
a) förklara varför du måste vara inloggad ASAP
b) begära att placeras på en väntelista för att fylla sista -minuten avhopp
c) begära Tricare att ändra din remiss till en annan läkare med förr tillgänglighet
elva.
Grattis, du har din tid! Gå nu och få behandling.

Tips och varningar


 • Tricare Prime är läkarvård för militära medlemmar och anhöriga som "opt in"
 • "Primary Care Manager" är den speciella namnet på den läkare som är tilldelad att övervaka alla dina omsorg-det ska vara den läkare du ser oftast
 • Om du planerar att. begära att bli hänvisade till en off-base läkare (och du är villig att göra en del extra arbete att synas snabbare), gör så här: Använd länken nedan för att forskning Tricare nätoperatörer, och kallar sina kontor för att ta reda vem som kan se dig först. Sedan, när du ringer Tricare kan du identifiera det du vill.
 • För akuta fall, ring 911 eller besök närmaste akutmottagning!
 • Om du inte kan hålla ett möte du avbryta den. Genom att göra så, du öppnar en plats som kan användas av andra militära anhöriga som du och jag.


 • Previous:nothing Next:svullen sköldkörtel orsaker

  Relaterade artiklar


 • problem som uppstår från dålig hållning
 • process skelettmuskeltillväxten
 • hur förmå hicka
 • sommar säkerhet för barn
 • hur läka ischias
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
 • mycket socker diet effekter på de äldre
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • Så för att lindra smärta i brösten under graviditeten
 • hur man ska behandla gardenella
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com