Orsaken till trötthet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-13
Om en person börjar känna dig trött eller trött hela tiden, kan hon misstänka ett hälsoproblem. I vissa fall kan trötthet uppstå av dålig sömn, stress eller ansträngande aktiviteter. Om du anser att en medicinsk orsak som orsakar din trötthet, boka tid hos din läkare för att fastställa potentiella orsaker

sköldkörtelsjukdom

När en person har en underaktiv sköldkörtel som inte producerar tillräckligt av hormonet TSH, kommer hon att diagnosen hypotyreos. Trötthet är en viktig symptom på villkoret samt torr hud, håravfall och förstoppning. Om din läkare misstänker att sköldkörtelsjukdom är orsaken till din trötthet, kommer han att förskriva sköldkörtelhormon ersättare för att förbättra nivån och förhoppningsvis hjälpa till med din trötthet.

Dehydrering

Dehydrering är en annan vanlig orsak till trötthet. Om du plötsligt känner dig slö, kanske du inte konsumerar tillräckligt med vatten varje dag. Läkare rekommenderar att du dricker åtta till 10 glas dagligen. Du kommer också vill undvika vätskedrivande drycker, såsom kaffe, te, läsk och alkohol.

näringsbrist

Om du har en näringsbrist kan du också känna en brist på energi ofta. Din kropp kräver att vissa näringsämnen för att fungera på optimal nivå. Trötthet är relaterad till en liten mängd av järn eller vitamin B12 i kroppen. En serie blodprov kan avgöra om du har en brist. Ett tillägg kommer sannolikt att rekommendera om resultaten visar att så är fallet.

Sömnbrist

inte få tillräckligt med sömn varje kväll kan göra att du känner dig trött under hela din vakna tid. Många läkare kommer att rekommendera att du får sex till åtta timmars sömn varje kväll. Barn kräver ännu mer sömn och bör få 10 till 12 timmar varje natt. Om du har svårt att sova på natten, tala med din läkare om naturliga och recept sova hjälpmedel för att hjälpa.

Psykiska problem

Psykisk sjukdom kan också leda en person att känna sig trött ofta. Symtom på depression: sömnlöshet, brist på energi och trötthet. Andra indikatorer på depression är svårt att fokusera, aptitlöshet och känslor av sorg. Om du misstänker att din trötthet kan ha samband med depression, boka tid hos en psykisk sjukvårdspersonal.

Previous:nothing Next:vad som orsakar högt kolesterol hos barn?

Relaterade artiklar


 • de delar av matsmältningssystemet
 • Så för att lindra symtomen period
 • Hur påverkar kön blodtryck?
 • vegetarisk kost & tonåringar
 • vad man ska göra hemma för klimakteriet värmevallningar
 • hur man kan sluta röka minderåriga
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • naturliga naturläkemedel för klimakteriet
 • de bästa behandlingarna för hemorrojder
 • hur man handskas med allergi säsong
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com