Syftet med slem

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-05
Även ljudet av ordet slem är obehaglig. Den verkliga saker är ännu mindre. Men slem är nödvändigt och det består av mer än bara den gunky saker som träskor vår bihålor och slut på näsor. Slem spelar en viktig roll i att hålla oss friska

roll slem

Slem skapas av celler i näsan, tarmarna och på andra håll. Slem är tjock och ganska grov. Det är konsekvensen är resultatet av en kombination av salt, vatten och en söt typ av protein som kallas mucin. Slem har en viktig roll: Den skyddar våra kroppar från invasioner, enligt Nutralegacy. com. Slem har också två flera roller: Det hjälpmedel att svälja och matsmältning

dess sammansättning

Mucus är tjock är att dess syfte är att fälla utländska enheter som försöker få i vårt system. . Till exempel om vi har inhalerat ett irriterande genom våra näsborrar, slem kommer fälla inkräktaren och hindra den från att gå vidare. Tjockleken på slem gör detta möjligt. Cilier, mikroskopiska hår, hjälper till att hålla slem flyttar runt i våra vävnader för att säkerställa att ingen av våra system torka ut.

Interiör i näsan

Vår näsa är fylld med slemhinnor, som utsöndrar slem. När luft kommer i kontakt med dessa membran, blir luften fuktad med vatten har avdunstat. Dammpartiklarna, och andra partiklar, som vi andas in är fångade av, och hålla sig till, slem, till att de inte kan komma till lungorna. Vi har också slemhinnorna i våra luftvägar och luftvägar, som också hjälpa fångar partiklar. Cilier, de mikroskopiska hår, sopa upp den smutsiga slem genom luftvägarna och i riktning mot luftstrupen så att partiklarna kan hostas ur ditt system, enligt Drreddy. com.

Too Much Slem

Normalt har en person inte ens märker slem, eller tänker på det, eftersom han sväljer det mesta. Men om vi har en kall, är det slem produktion stimuleras av infektionen. Det är då vi spenderar orimligt mycket tid att torka och blåsa våra näsor och hosta upp gunk.

Club Soda

Om du är fruktansvärt överbelastade föreslår Webwhispers. org att du dricker club soda. Se till att den är färsk och har inte förlorat sin kick eftersom kolsyran i drycken är vad uppgift luckrar upp slem i halsen.

Previous:nothing Next:smärtlindring alternativ vid förlossning

Relaterade artiklar


 • sammanfattning av graviditeten stadier
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • biverkningar av progesteron kräm
 • springmask botemedel
 • forma bröst övningar
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • förlossning smärtlindring
 • Så för att lindra symtomen period
 • myter om gul karamellfärg
 • viktminskning tips för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com