blockerade äggledare behandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-02
Jobbet i äggledarna är att ta tag i äggcellen omedelbart efter det släpps från äggstocken vid ägglossningen. För att göra detta måste röret inte fastnat på bäcken väggen eller i livmodern eller äggstockarna (sammanväxningar), röret måste vara helt lös. Röret då fungerar som en inkubator, där ägget och spermien möts. Om en eller båda av ett kvinnans äggledare är blockerad, ska hon ha stora svårigheter att bli gravid

Du behöver:.
Gnugga bollar alcoholear dryercotton.

Skadad Rör

En äggledaren kan skadas och att blockeras av ett antal faktorer, inklusive inflammatoriska sjukdomar (PID), kirurgiska ingrepp som gjorts på den nedre buk eller bäcken , en brusten blindtarm, användning av en spiral, som är en spiral och ibland, men sällan resulterar i bäcken infektion, eller av ett utomkvedshavandeskap (Tubal) graviditet, vari gravid faktiskt i äggledaren. Detta kan orsaka röret att brista och kan vara en livshotande situationer. Det kan också orsaka infertilitet. PID kan vara resultatet av en sexuellt överförbar sjukdom, enligt Fertilityauthority. com (se Referenser). PID kan leda till uppbyggnad av ärrvävnad på väggarna i äggledarna.

Andra orsaker

Ibland blockerat eller skadat äggledaren är resultatet av myom, en medfödd defekt, endometrios eller band av ärrvävnad som ansluter strukturer i livmodern eller bäcken som normalt inte är förbundna. Detta resulterar i sammanväxningar.

Behandling

Behandling kan bestå av lossnar och avlägsnande av onormal vävnad via hysteroskopi eller laparoskopi. Laparoskopisk teknik ger läkarna möjlighet att utföra känsliga och precisa operationer på äggledarna. Enligt Merck. com kan kirurgi användas för att reparera en skadad äggledaren efter en infektion eller utomkvedshavandeskap, men chansen att uppleva en annan ektopisk graviditet är stor. Ibland provrörsbefruktning rekommenderas att skydda sig mot en senare Tubal graviditet.

Hydrosalpinx

äggledarna kan fyllas med en vätska som kallas hydrosalpinx förutom att blockeras eller helt separat från detta villkor. Om så är fallet kan laparoskopisk kirurgi användas för att vidga röret eller skapa ett nytt rör öppnande och ta bort sammanväxningar. Röret kan spärras i närheten av livmodern eller i närheten av äggstocken. Kirurgi är mer framgångsrik när äggledaren är smalare eller blockerade närmare äggstocken än livmodern. Om din blockering är svår, eller om du har ett svårt fall av hydrosalpinx del läkare rekommenderar att avlägsna din rör, som kallas salpingectomy. Detta görs i hopp om att förbättra kvinnans chanser att bli gravid genom provrörsbefruktning.

ART

Enligt Mayo Clinic (se referenser), assisterad reproduktiv teknologi (ART) kan hjälpa kvinnor som skadas och /eller helt dysfunktionella äggledarna eller andra störningar i fortplantningsorganen att bli gravid. ART ingår provrörsbefruktning, där kvinnans mogna ägg hämtas och tas i ett laboratorium form med mannens spermier. Embryona sedan implanteras i kvinnans livmoder. IVF är ofta rekommenderas när båda äggledarna är blockerade.

Alternativa behandlingar

Okonventionella eller alternativa metoder för att reparera äggledarna ingår akupressur och fertilitet massage, ört douches och kosttillskott, yoga, body rengöring, avslappningsövningar, förbättra din kost och örtmediciner.

Previous:nothing Next:Orsaker till en vagel i ögat

Relaterade artiklar


 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur man förebygger kärnikterus
 • Vilka läkemedel som är bäst för kronisk diarré?
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • hur våra lungor fungerar
 • hur man kan förstå de hälsofördelar av fläder
 • hur man får gym rabatter
 • hur man använder dostinex
 • hur man läser en QuickVue graviditetstest
 • hur man kan förstå biverkningar av CLA
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com