effekter av melatonin på menstruation

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-29
Melatonin, ett hormon som skapats i tallkottkörteln, ansvarar för att reglera sömn, och spelar andra mindre roller i kroppsliga funktioner såsom immunitet och temperatur. Det finns dokumenterade samband mellan melatonin och menstruation, men den exakta effekten av melatonin på menstruation är fortfarande under utredning. Kvinnor med normal menstruationscykel visar ingen signifikant förändring av melatonin genom cykeln, men melatonin varierar märkbart hos kvinnor med menstruella problem

Premenstruella

För kvinnor med PMS kan melatoninhalter vara ovanligt högt eller lågt under de två veckor innan menstruationen. Om melatonin är låg, med dagliga melatoninsupplement medan symtom är närvarande kan lindra PMS. Med melatonin och progesteron tillsammans har visat att eliminera PMS i drabbade kvinnor. Om melatonin nivåerna är höga, kan ljusterapi hjälpa till att sänka halterna av melatonin och lindra symptom.

Puberteten

Det finns en positiv korrelation mellan låg melatonin nivåer och uppkomsten av kvinnlig pubertet, inklusive start av menstruation. Tidig pubertet och mens också är kopplat till lägre än genomsnittet melatonin produktion. Enligt en brittisk studie av Dr Aric Sigman, flickor som tittar mer på TV tenderar att starta puberteten tidigare eftersom exponering för ljus som lyser på TV lägre melatonin nivåer.

Amenorré

Sekundär amenorré är avsaknaden av menstruationer sex månader eller längre hos kvinnor som har passerat puberteten men ännu inte trätt perimenopause. Det kan orsakas av låg kroppsvikt, onormal hormonproduktion, fetma eller stress. Det är vanligt att kvinnor med sekundär amenorré ha höga halterna av melatonin.

Perimenopause

Melatonin naturligt minskar när kvinnan åldras, och postmenopausala kvinnor vanligtvis har låga nivåer av melatonin. Under perimenopausal fasen, övergången från vanlig menstruation till klimakteriet, hormoner som östrogen och melatonin varierar oförutsägbart. Melatonin nivån är ofta hög under klimakteriet.

Teorier /Spekulationer

Funktionen av melatonin, inklusive effekten av melatonin på menstruation, ännu inte är grundligt förstås. När en kvinna har höga halterna av melatonin, tenderar hennes östrogen vara låg, och när hon har lågt melatonin nivåer tenderar hennes östrogen att vara högre. Melatonin kan ha östrogen-reducerande egenskaper, och melatonin behandlingar för PMS och klimakteriet kan fungera genom att påverka naturligt östrogen i kroppen.

Previous:nothing Next:Finns det ett test för Alzheimers?

Relaterade artiklar


 • airbrush tanning tips
 • hemmagjord botemedel för rengöring av tänder
 • hur man kan undvika misstag med din recept
 • Felsökning av en Ionic Breeze
 • tympanoplasty hos barn
 • antibiotikum effekter på preventivmedel
 • vad som väntar vid 28 veckor gravid
 • Hur man använder en tonometern
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • hur man stanna hydrerade under sommarmånaderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com