fakta om magen bakterier

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-17
Det låter obehagligt, men den genomsnittliga kroppen oftast bär upp till 1000 olika arter av mikroskopiska bakterier, vanligen kallad mänsklig flora. För det mesta, dessa bakteriella organismer är nödvändiga för kroppens normala funktion. Magen är en av fyra områden i kroppen där bakterier vanligen bor

Om Mage Bakterier Bakterier leva och överleva i varma, fuktiga områden av kroppen utan hjälp av syre, vilket gör magen en perfekt plats att leva. Bakterier kan komma in magen genom att äta mat eller dricka, genom luften, från mag-tarmkanalen, eller de kan passera genom huden. Endast en mycket liten del av bakterier som lever i magen hålighet kan anses skadliga.

Roll Bakterier i magen

magen spelar en viktig roll i kroppens nedbrytning av livsmedel, men kräver en hög syra till bryta ned dessa livsmedel. Det mesta av arbetet utförs av syror och enzymer som kallas peptidaser. En slemmig ämnet är en naturlig produceras och släpps ut i magsäcken för att skydda sig mot dessa höga syra. Vanligtvis är det bara bakterier som kan överleva i denna miljö är de friska typer som din kropp behöver.

Helpful Mage Bakterier

Nyttiga bakterier organismer som frodas i magen kallas nyttiga organismer. Dessa hälsosamma bakterier spelar en viktig roll för att bryta ner mineraler, vitaminer och komplexa kolhydrater i rätt form för kroppen att använda. De fungerar också som en sköld mot alla ohälsosamma bakterier. Några av de typer av hälsosamma bakterier som finns i magen inkluderar veillonella, bifidobakterier och laktobaciller. De kemiska processer som dessa hälsosamma bakterier producerar också hjälpa magen att bibehålla hälsosamt PH-värde.

Farligt Mage Bakterier

Trots att de flesta bakterier som finns i magen är bra, skadliga bakterier kan hamnen finns också. Dessa bakterier kallas ofta pathogenics. Den vanligaste typen av skadliga bakterier i magen är Helicobacter phylori, som invaderar den skyddande slemlager på magen. Dessa bakterier kan orsaka inflammation och infektion. Hos vissa personer kan komplikationer som leder till långvarig Helicobacter phylori i magen inkluderar magsår, gastrit och dyspepsi. Andra skadliga mage bakterier kan innehålla salmonella och E. coli.

Rättsmedel för ohälsosamma bakterier i magen

ohälsosamma bakterier i magsäcken som oftast ge symtom på uppkördhet, diarré, halsbränna, matsmältningsbesvär, illamående och kräkningar. Probiotiska kosttillskott, tillverkad av hälsosamma bakterier, kan bidra till att minska den obehagliga symtom på magbesvär och halsbränna och finns över disk eller i en enda portion av yoghurt. För mer allvarliga biverkningar, är ett antibiotikum som vanligen rekommenderas att befria magen av skadliga bakterier.

Previous:nothing Next:Vad händer under den första trimestern av graviditeten?

Relaterade artiklar


 • vad är en ob gyn?
 • hur man ska behandla ångest hos barn
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • hem rättsmedel för hudbristningar under graviditeten
 • vad lindrar kliande hud orsakad av graviditet
 • hur förmå hicka
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • hälsa och hygien verksamhet
 • Större bröst övningar
 • hur man är uppe sent utan koffein
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com