fritidsverksamhet för seniorer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-08
Enligt US Census Bureau, världens 65-och-äldre befolkning beräknas att tredubblas till mitten av århundradet, från 516 miljoner 2009 till 1530000000 2050. Ny forskning och medicinska genombrott gör det möjligt för människor att inte bara lever längre utan att vara aktiva väl in i nittiotalet och framåt. Oavsett vad deras fysiska och psykiska status, kan seniorer hitta aktiviteter som passar alla åldersgrupper och fitness nivåer

fysiska aktiviteter

För verksamheter som kräver fysisk ansträngning, det är alltid bra för alla-men särskilt de äldre-som ska utvärderas av en läkare först. Om gett klartecken, kan hon välja mellan en mängd olika val inriktad mot hennes intressen och förmågor. Walking är något som nästan alla kan göra-antingen ensam eller i grupp-med många äldre som utgör promenader klubbar utomhus eller inomhus vid köpcentra, ofta öppnar tidigt just för detta ändamål. Trädgårdsarbete är något annat många seniorer njuta. Fritidsgårdar, samlingslokaler och kyrkor ofta ha lektioner i olika ämnen såsom simning, styrketräning eller sällskapsdans, och vissa erbjuder även lagsporter.

Mentala aktiviteter

Att hålla sinnet aktivt är lika viktig som fysisk hälsa som vi åldras. Detta kan ske genom enkla aktiviteter som att läsa, arbeta korsord, sömnad, scrapbooking, bingo eller ännu bättre, något som innebär att lära sig nya färdigheter. Många lokala organisationer och högskolor erbjuder senior-specifika klasser på datorer, kalligrafi, språk, målning och en nästan obegränsad mängd ämnen. Seniorer eller deras vårdgivare kan kontrollera för andra lokala möjligheter såsom utställningar, konserter, litterära uppläsningar, föredrag, bokklubbar och muséeturer.

Idéer för Seniorer med nedsatt Kapacitet

Hitta aktiviteter för seniorer med demens, Alzheimers eller begränsad fysisk rörlighet kan vara en utmaning, men det är något som passar nästan alla situationer: spel som bingo, pussel, dominobrickor, pjäser och kortspel, och hantverk såsom korg vävning eller göra mosaik med färgat papper, kan skräddarsys för att passa den enskilda . Högläsning kan även vara till hjälp för dessa patienter, som kan titta på gamla komedi på tv och på dvd. En som syftar ursprungligen för ungdomar, men som har visat sig lovande med seniorer av alla förmågor är Nintendo Wii interaktiva spel, som används i ledande centra och även vårdhem.

Previous:nothing Next:hur man hittar ekonomiskt stöd under graviditeten

Relaterade artiklar


 • headlice råd
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • sinus smärta rättsmedel
 • åksjuka hos barn
 • Hur påverkar kön blodtryck?
 • behandling för HPV-virus hos kvinnor
 • Vilken är den bästa tiden att försöka bli gravid?
 • hur man kan sluta röka utan att gå upp i vikt
 • tips om garvning inomhus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com