god hälsa för barn i

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-01
Barndomen är en perfekt tid för ett barn att utveckla goda hälsovanor. Om ett barn växer upp äta rätt, få mycket motion, att få rätt mängd sömn och god hygien, desto större chans de hälsosamma vanor kommer att hålla med henne in i vuxen ålder

Du behöver:.
Gnugga alcoholear dryercotton bollar.

Motion

Barn är vanedjur, så det är viktigt att etablera goda motionsvanor tidigt. Barn bör utöva cirka en timme varje dag (inklusive en 10 till 15-minuters uppvärmning av stretching och lätt aktivitet som promenader eller lätt gymnastik. ) Träning kan vara individuell eller i par (inlines, cykla, hoppa rep) eller det kan vara en gruppverksamhet såsom simning eller atletisk team. Styrketräning rekommenderas först efter barnen når det som kallas Tannerstadium 5 utvecklingsnivå, vilket oftast sker runt 15 års ålder

Nutrition

Om barn lär sig äta bra kommer de att utveckla hälsosamma favorit livsmedel som. kommer att förbli favoriter hela livet. National Institutes of Health rekommenderar fem portioner frukt och grönsaker per dag, och protein från källor som magert kött, nötter och ägg. Hela korn bröd och spannmål rekommenderas för sin höga fiberinnehåll. Undvik snabbmat och skräpmat (och skräpmat som ser ut som hälsokost, såsom låg fetthalt eller nonfat versioner av populära snacks). Livsmedel bör broiled, grillad eller kokt istället för stekt, när så är möjligt, och barn bör dricka vatten, mjölk och verkliga juice istället för socker-fyllda läsk och fruktdrycker.

Handtvätt

Barn tycker om att röra saker , och som ett resultat, plocka de upp och sprida en massa bakterier. En viss nivå av könsceller exponering är bra för kroppens immunförsvar, men ett barn med bristande hygien kommer att bli en sjuklig barn (och detsamma kan sägas om vuxna. ) Instill bra handtvätt vanor hos barn: Få dem att tvätta händerna med kraft, med tvål och varmt vatten, före och efter att ha ätit (eller hantering av livsmedel, om de är hjälp i köket). De bör också tvätta händerna efter toalettbesök, och när du använder offentliga toaletter, bör de noga med att inte röra vid dörrhandtaget på väg ut (för att undvika bakterier från människor som inte tvättar händerna. )

Få mycket vila

Försök att skapa en läggdags för barnet i åldrarna 1 och 3. Småbarn behöver 10 till 13 timmar av sömn per dygn (inklusive nap gånger. ) Barn som är 6 och 9 år gamla skulle få cirka 10 timmars sömn per natt. Tonåringar behöver ungefär åtta till 9 1 /2 timmar, och som behöver växer som de gör sig igenom puberteten. Brist på sömn leder till minskad koncentrationsförmåga, problem på kort sikt minne och dåliga resultat i skolan.

Previous:nothing Next:hur man får smärtlindring av skratt

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • effekter av gestagen
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • Hur sluta röka med patch
 • gratis kid motion planer
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • hur man ska behandla gardenella
 • hur man gör känsla av din diagnos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com