graviditetsillamående behandlingar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-02
De första tre månaderna av graviditeten ofta kan märkas med anfall av illamående som kallas graviditetsillamående. Eftersom gravida kvinnor inte kan ta vissa mediciner under graviditeten är det viktigt att undersöka behandlingsalternativ som är säkra för mamma och baby

Skyltar och. Symtom graviditetsillamående

Den exakta orsaken till graviditetsillamående är okänd, förändringar i hormoner gonadotropin och östrogen kan bidra till känslor av illamående och kräkningar. Trots att namnet innehåller ordet "morgon", graviditetsillamående kan inträffa när som helst på dygnet. Men för de flesta kvinnor, illamående avtar ofta avtar genom loppet av dagen.

Mat botemedel

sker ofta graviditetsillamående när en mamma-till-vara har en tom mage. Även illamående kanske inte lämpar sig att äta, välja mild livsmedel såsom riskakor, hel-vete crackers eller buljong kan hjälpa till att lösa magen. Dessa, liksom att äta små måltider under dagen, upprätthålla blodsockernivåer.

undvika fettrik eller stekt mat som tar systemet längre tid att smälta också kan hjälpa till att minska illamående. Kolhydrater som ett bröd, kan vanligt bakad potatis, kakor eller kex också lindra magont.

En annan metod är att undvika starkt doftande eller kryddstark mat vars lukt ensam kan stimulera känslor av illamående.

Alternativ för att stanna hydrerade

kräkning på grund av graviditetsillamående kan orsaka en gravid kvinna till blir uttorkade. Därför är det viktigt att dricka vätska under dagen. Om frekventa kräkningar förekommer, sportdrycker innehåller elektrolyter kan ersätta förlorade mineraler.

Eftersom ingefära har också visat sig lindra graviditetsillamående, dricker ginger ale av äkta ingefära kan hjälpa. Örtte som innehåller pepparmynta, hallon eller maskros kan hjälpa. Men vissa örtteer orsaka allergiska reaktioner, så kvinnor bör fråga sin läkare först

Behandling Alternativ

Det finns forskning som tyder på att graviditetsillamående kan bero på en Vitamin B6 brist. Efter samråd med en gynekolog, en gravid kvinna upplever graviditetsillamående kan ta 10 till 25 mg tre gånger om dagen. Tar för mycket kan orsaka nervskada eller organ domningar.

Akupressur har visat sig lindra obehag och många drugstores sälja en akupressur band för att förhindra morgonen eller sjösjuka. Armbandet har en liten knapp som vänder sig till en tryckpunkt. En elektrisk akupressur anordning som kallas "acustimulation" finns även tillgängligt via recept.

När ska söka läkarvård

En viss grad av graviditetsillamående förväntas bör en gravid kvinna söka läkarvård om hon upplever följande symtom :
kräkningar u2022 slå på den för mer än 12 timmar
u2022 kräks innehåller blod
u2022 feber på 102 grader eller högre
u2022 ; feEling yr och yr

Previous:nothing Next:sömnapné hos små barn

Relaterade artiklar


 • Hur utvecklas ett barn?
 • hur man stanna hydrerade under sommarmånaderna
 • kegal övningar för män
 • process skelettmuskeltillväxten
 • hur man ger en graviditet massage
 • graviditetsillamående behandlingar
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • prostata behandlingar
 • Hur du tar värktabletter under graviditeten
 • undervisa i yoga till ADHD barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com