hur man kan förebygga kroniska sjukdomar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-27
Det finns två olika typer av sjukdomar som människor kan drabbas av: akuta och kroniska. Akuta sjukdomar kom igen snabbt, med lätt till svåra symtom som varar en viss tid. I vissa fall kan vara livshotande. Kroniska sjukdomar, å andra sidan, sker över tiden. Även de kan vara antingen lätt eller svår, men det tar mycket längre tid för dem att utvecklas och det tar längre tid för dem att försvinna. Symptomen har också en tendens att komma och gå flera gånger. När det gäller att undvika kroniska sjukdomar, det finns flera förebyggande åtgärder som kan vidtas.
1.
Rök inte. Enligt American Heart Association, ca 26. 200 tusen män och 20,9 miljoner kvinnor röker i USA. Rökning ökar risken för hjärtsjukdomar, emfysem och lungcancer. För att förhindra uppkomsten av dessa sjukdomar, inte röka eller sluta om du gör i dag.
2.
Få lite motion. Övning för med sig en rad fördelar: det bidrar till att minska vikten, förbättrar rörlighet, höjer stämningen, stärker skelettet och hjälper till att förbättra cirkulationen. Alla dessa faktorer kommer att bidra till att minska risken att utveckla diabetes, hjärtsjukdomar, benskörhet och åderförkalkning. Sikta på 30 minuters måttlig motion om fem eller fler dagar i veckan.
3.
Minska ditt alkoholintag. Dricka stora mängder alkohol kan orsaka en rad hälsoproblem. Ett kroniskt tillstånd som kan uppstå är levercirros. Detta är ett kroniskt tillstånd där ärrvävnad ersätter frisk vävnad orsakar levern inte fungerar optimalt. För att förhindra denna sjukdom, hålla ditt alkoholintag måttlig.
4.
Klipp ut ohälsosamma livsmedel. Vad du äter spelar en stor roll i utvecklingen av kroniska sjukdomar. Livsmedel som behandlas har stora mängder raffinerat socker eller innehåller mycket mättat fett bör undvikas. De kan orsaka fetma, högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes.
5.
Ät mycket fibrer. Fiber är en nondigestible ämne som får passera genom matsmältningssystemet. Äta fiber hjälper till att lindra förstoppning och det minskar dina chanser för tjocktarmscancer, divertikulit, diabetes och njursten. Institute of Medicine rekommenderar att äta 14 gram fiber per 1000 kalorier du äter. Några exempel på fiberrika livsmedel är frukt, grönsaker, fullkornsprodukter, bönor och havrekli.
6.
Sov inte runt. Att ha sex med flera partners kan öka risken att smittas av en sexuellt överförbar sjukdom, av vilka många är kroniska tillstånd. Om du har mer än en sexpartner, se till att använda kondom och säkrare sex.


Previous:nothing Next:Hur får man en spetsigare näsa

Relaterade artiklar


 • problem som uppstår från dålig hållning
 • inomhus garvning regler och bestämmelser
 • hur man förstår riskerna med att bära flip flops
 • Graviditet & kattlådor
 • vad höjer diastoliskt blodtryck?
 • hur man kan bli av med celluliter
 • Orsaker till en vagel i ögat
 • hur man använder finasterid
 • processen för apoptos
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com