hur man kan hantera döden av en förälder (på din födelsedag)

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-18
(Mr turturduva skrev denna artikel, tyvärr för att han upplevde detta. )

Jag kallar det mitt "år utan en födelsedag. " Här är vad jag har lärt mig om att återhämta sig från döden av en . förälder, när gravstenen kommer alltid att ha din födelsedag på det
1.
Ge dig själv tid. Så många människor inte inser att en förälder dör tar år att bearbeta, inte veckor eller månader. När jag skriver detta har det varit över 17 år sedan min mamma dog. Jag känner fortfarande en liten HUGG. Det kommer alltid att finnas där, men den gapande smärtan är borta. Tiden läker.
2.
Tillåt dig själv att gå igenom hela skalan av sörjande. Om du inte kan acceptera att din förälder är död den dagen, tillåt dig att känna så. Om du skriker, gå vidare och gråta. Oh, och gå tillbaka och göra steg 1 igen.
3.
Fokus på den sista dagen du såg din förälder. Sista gången jag såg min mamma levde, i hospice, var mars 15. Hon brukade skämta, som en kvinna som var stolt över att vara av italiensk romerska arvet, av "Ides av mars", som det talas om i pjäsen "Julius Caesar". Så, jag fäster det sista minnet av att se henne till detta datum. Det 19: e bleknar lite.
4.
Be din make att göra din nästa födelsedag speciell. Kanske den kommer att vara dämpad, men gör det något avkopplande och njutbar. Nu är det inte bara din födelsedag, det är årsdagen av dina föräldrars död. Ha en trevlig, lugn middag på en favoritrestaurang. Promenad på stranden.
5.
Prata med en kurator. Om du fortfarande kämpar på den andra årsdagen av dina föräldrars död, anser en eller två besök hos en kurator. Nej, det inget fel på dig. Vi måste alla tala med någon vid olika tillfällen i våra liv. Gå tidigare om depression eller ångest är för starkt.
6.
Tänk att någon gång äldre hålla ut tills ett visst datum för att gå bort, och det är en bra sak. Det betyder att de tänkte på dig ända till slutet. Vi upptäckte senare att min mor varje dag frågade sjuksköterskan på hospice vad kalenderdag var. Moderskapet var väldigt viktigt för henne, och min födelsedag var, för henne, årsdagen av hennes uppnå detta mycket viktiga i livet.
7.
Fira din halva födelsedag. Det året åkte vi ut och hade en trevlig middag på 19 september, ett halvt år senare, och skämtade om min "halv-födelsedag". Denna idé är fortfarande en del av vår familj. Titta på en kalender och räkna ut när din halva födelsedag är, gör den speciell. Du behöver inte göra det resten av ditt liv, du kommer att läka och återgå till din speciella dag. Tills dess, ha kul med "halv födelsedag. "


Previous:nothing Next:hur man kan sluta röka

Relaterade artiklar


 • träningsplaner för att få muskelmassa
 • naturlig graviditet information
 • vad som orsakar svullna?
 • Felsökning ekollon trapphissar
 • hur man ger en graviditet massage
 • förlossning smärtlindring
 • Hur sluta röka
 • menstruella kramp lättnad
 • behandlingar för öroninflammationer
 • hur man får smärtlindring av skratt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com